Business & Finance Πέμπτη 6/04/2023, 22:11
BUSINESS & FINANCE

Τα αθλητικά παπούτσια του Michael Jordan και ο εξοπλισμός του Kobe Bryant σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s

Τα Air Jordans από το Game 2 των τελικών του NBA το 1998 αναμένεται να αποφέρουν κέρδη μεταξύ 2 και 4 εκατ. δολ. σε μία δημοπρασία που αποτελείται από δύο μέρη και φέρει την ονομασία Victoriam και περιλαμβάνει επίσης αναμνηστικά από τον Tom Brady και τον Kobe Bryant.

Τα αθλητικά παπούτσια του Michael Jordan και ο εξοπλισμός του Kobe Bryant σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s

Τα παπούτσια του Michael Jordan από το Game 2 των τελικών του NBA του 1998 θα μπορούσαν να γίνουν δικά σας – αν έχετε μερικά εκατομμύρια δολάρια να διαθέσετε. 

Ο οίκος Sotheby’s διοργανώνει μια δημοπρασία αθλητικών αναμνηστικών που έχουν φορεθεί από τους αγώνες σε δύο μέρη, με τα υπογεγραμμένα αθλητικά παπούτσια του Jordan να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για μια μεγάλη σειρά σπάνιων αντικειμένων. 

Τα Air Jordans που έχουν φορεθεί στους αγώνες εκτιμάται ότι θα πωληθούν κάπου μεταξύ 2 και 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Επί του παρόντος, η τιμή-στόχος είναι στα 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Αν οι προσφορές ανέβουν πολύ ψηλότερα, η δημοπρασία θα μπορούσε να φτάσει σε επίπεδο-ρεκόρ. Όταν τα δείγματα Air Yeezy του Kanye West πουλήθηκαν για 1,8 εκατ. δολάρια σε ιδιωτική πώληση το 2021, εκτιμήθηκε ότι ήταν τα πιο ακριβά αθλητικά παπούτσια που είχαν πωληθεί μέχρι σήμερα.

Η δημοπρασία, που ονομάστηκε «Victoriam», είναι ένας θησαυρός για τους πλούσιους οπαδούς των σπορ, καθώς μεταξύ των αντικειμένων που δημοπρατούνται μπορεί να βρει κάποιος από τη στολή του Tom Brady το 2004 μέχρι το πουκάμισο που φορούσε ο Kobe Bryant το απόγευμα της ιστορικής επίδοσής του με 81 πόντους τον Ιανουάριο του 2006.  

Άλλα αξιοσημείωτα αντικείμενα προς δημοπράτηση περιλαμβάνουν τη φανέλα του αείμνηστου Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου Pelé που έκανε το ντεμπούτο του το 1975 με τη φανέλα της New York Cosmos, η οποία βοήθησε στην αύξηση του προφίλ του ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η μπάλα που χρησιμοποιήθηκε για το νικητήριο γκολ κατά τη διάρκεια του φετινού Super Bowl μεταξύ των Kansas City Chiefs και των Philadelphia Eagles δημοπρατείται επίσης.

Άλλα αντικείμενα προς δημοπράτηση περιλαμβάνουν διάφορα αναμνηστικά από τον θρύλο του τένις Rafael Nadal, τους αστέρες του NBA Carmelo Anthony και Luka Doncic και άλλους. Η δημοπρασία ολοκληρώνεται την Τρίτη.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Michael Jordan άλλαξε τον κόσμο: Το άγνωστο deal που έκανε τη Nike Νο1

Έλληνας επιχειρηματίας συζητά με τον Μάικλ Τζόρνταν για την αγορά των Σάρλοτ Χόρνετς

Η Ακρόπολη, μια μεγάλη αδικία και ένας δολοφόνος: Όσα δεν γνωρίζουν αυτοί που φορούν τα παπούτσια της Nike

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News