Business & Finance Κυριακή 19/02/2023, 23:26
BUSINESS & FINANCE

Η BofA χρηματοοικονομικός σύμβουλος πλειοδότη από το Κατάρ για τη Manchester United

Η BofA χρηματοοικονομικός σύμβουλος πλειοδότη από το Κατάρ για τη Manchester United

Η Bank of America ορίστηκε ως ένας από τους συμβούλους στην προσφορά του σεΐχη Jassim Bin Hamad J.J. Al Thani για τη Manchester United, ενώνοντας μια σειρά από επενδυτικές τράπεζες και επενδυτές που συμμετέχουν στην κούρσα για την εξαγορά της διάσημης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Γιος του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, το μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι επικεφαλής αυτού που ορισμένοι θεωρούν ως την κορυφαία προσφορά για τη Manchester Unitedτ. Εκπρόσωπος του σεΐχη Jassim επιβεβαίωσε τον διορισμό της Bank of America. 

Ο σεΐχης Jassim, πρόεδρος της Qatar Islamic Bank και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Credit Suisse Group AG, επιβεβαίωσε την προσφορά του για την απόκτηση του αγγλικού συλλόγου της Premier League σε ανακοίνωση που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την Παρασκευή. Η εναρκτήρια προσφορά του Κατάρ θα μπορούσε να αποτιμήσει τη Manchester United, που σήμερα ανήκει στην αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ, σε περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες (6 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg News. 

«Η προσφορά σχεδιάζει να επαναφέρει τον σύλλογο στην παλιά του αίγλη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και -πάνω απ’ όλα- θα επιδιώξει να τοποθετήσει τους φιλάθλους στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Manchester United για άλλη μια φορά», έγραψε ο σεΐχης Jassim στην ανακοίνωση. 

Η προσφορά του Κατάρ θα αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ, οπαδού της Manchester United, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τράπεζες όπως η Goldman Sachs Group Inc. 

Η Elliott Management του δισεκατομμυριούχου Paul Singer έχει επίσης προσφέρει μια πρόταση για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση των προσφορών για τον σύλλογο, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η Elliott δεν υποβάλλει προσφορά για τον ίδιο τον σύλλογο, δήλωσε το άτομο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News