Business & Finance Κυριακή 3/09/2023, 18:52
BUSINESS & FINANCE

Δέσμευση Hunt για την παραγωγή χάλυβα στη Βρετανία μετά την ενίσχυση της Tata Steel

Δέσμευση Hunt για την παραγωγή χάλυβα στη Βρετανία μετά την ενίσχυση της Tata Steel

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Jeremy Hunt δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται για την παραγωγή χάλυβα στη Βρετανία μετά την ανακοίνωση για συνομιλίες για την παροχή δημόσιας χρηματοδότησης στην Tata Steel Ltd.  

Το Sky News ανέφερε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση θα παράσχει 500 εκατομμύρια λίρες (630 εκατομμύρια δολάρια) στην ινδική εταιρεία σε μια συμφωνία που μπορεί να ολοκληρωθεί ήδη από αυτόν τον μήνα. Η Tata Steel θα υπογράψει 700 εκατ. στερλίνες για κεφαλαιουχικές δαπάνες σε μια πολυετή περίοδο σύμφωνα με τους όρους που συζητούνται, δήλωσε το Sky. 

«Δεσμευόμαστε να κατασκευάζουμε χάλυβα σε αυτή τη χώρα, αλλά θέλουμε να έχουμε βιώσιμο χάλυβα, πράσινο χάλυβα», δήλωσε ο Hunt σε συνέντευξή του την Κυριακή στο Sky. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συζητάμε με όλους τους σχετικούς κατασκευαστές». 

Η εγκατάσταση της Tata Steel στο Port Talbot είναι η μεγαλύτερη χαλυβουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία απασχολεί περίπου 4.000 άτομα, και ο χαλυβουργικός γίγαντας βρίσκεται εδώ και χρόνια σε συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τη χρηματοδότηση της μετάβασης σε πιο πράσινη παραγωγή. Η εταιρεία δήλωσε στο Sky ότι οι συζητήσεις της με την κυβέρνηση συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον Hunt, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Rishi Sunak έχει περιγράψει τις προόδους στη μεταποίηση μεταξύ των πέντε τομέων προτεραιότητάς της. Η Βρετανία είναι ένας από τους 10 κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές και μπορεί σίγουρα να ανταγωνιστεί την Κίνα, δήλωσε ο Βρετανός αξιωματούχος. 

Ο χάλυβας πρέπει να παράγεται εντός των συνόρων για την αποφυγή προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και για την προώθηση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εν μέσω της στροφής προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ είναι επίσης απαραίτητος για τις ανεμογεννήτριες, δήλωσε ο Hunt.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Κοντά σε συμφωνία για στήριξη ύψους 500 εκατ. λιρών στην Tata Steel

PMI: Αναπτύχθηκε τον Αύγουστο η ελληνική μεταποίηση – Αύξηση των παραγγελιών

Η Βρετανία επεκτείνει τα μέτρα αντιντάμπινγκ στον κινεζικό χάλυβα βαρέως τύπου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News