Business & Finance Τετάρτη 13/01/2021, 10:20
BUSINESS & FINANCE

Προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο το Bitcoin

Προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο το Bitcoin

Πτωτικά κινείται σήμερα το Bitcoin, καθώς οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα του από τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από το τεράστιο ράλι που το έφερε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, κοντά στα 42.000 δολάρια.

Σήμερα, το Bitcoin έφτασε να υποχωρεί έως και κατά 6,8%, στα 32.359 δολάρια, πριν να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους. Οι ρευστοποιήσεις των τελευταίων ημερών το έριξαν έως και στα 30.300 δολάρια.

Οι διακυμάνσεις αυτές ξυπνούν μνήμες από τη φούσκα του Δεκεμβρίου του 2017, η οποία έσκασε προκαλώντας την κατάρρευση του κρυπτονομίσματος. Και θέτουν υπό αμφισβήτηση την άποψη που θέλει το Bitcoin να έχει «ωριμάσει» ως επένδυση και να εξελίσσεται σε ένα μέσο αντιστάθμισης του πληθωριστικού κινδύνου, όπως είναι ο χρυσός.

Από την άλλη πλευρά, κάποιοι βλέπουν κερδοσκοπικές κινήσεις πίσω από τον τετραπλασιασμό της τιμής του τον τελευταίο χρόνο και εξηγούν ότι το ράλι είναι ευάλωτο στις διαθέσεις του «fast money» που το πυροδότησε.

Έπειτα από το τελευταίο κύμα ρευστοποιήσεων, η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει στα 930 δισ. δολάρια, αφότου την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά.

H JP Morgan έχει προβλέψει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει και στα 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα, καθώς ανταγωνίζεται τον χρυσό και προσελκύει περισσότερους θεσμικούς επενδυτές. Όμως, ο οίκος βλέπει ενδείξεις φούσκας βραχυπρόθεσμα και δεν αποκλείει μία διόρθωση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News