Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 20:48
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Η αγορά του bitcoin αρχίζει να ωριμάζει

Goldman Sachs: Η αγορά του bitcoin αρχίζει να ωριμάζει

Σημάδια ωρίμανσης δείχνει το bitcoin ωστόσο το επίπεδο των θεσμικών επενδύσεων στην αγορά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον Τζεφ Κάρι της Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι θα χρειασθούν περισσότερα κεφάλαια από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ούτως ώστε η αγορά να σταθεροποιηθεί.

Η τοποθέτηση αυτή του επικεφαλής έρευνας για τα εμπορεύματα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, έρχεται μία ημέρα μετά το μαζικό sell-off στην αγορά κρυπτονομισμάτων, το οποίο και διέγραψε περί των 200 δισ. δολαρίων από την συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Σήμερα το bitcoin το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με όρους κεφαλαιοποίησης, ενισχύεται κατά 6,65%, με την τιμή του στα 35.077 δολάρια, εντούτοις αρκετά μακριά από το ιστορικό υψηλό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας κοντά στα 42.000 δολάρια.

Όπως υπογραμμίζει ο Κάρι, κάθε νέα αγορά διακρίνεται από αστάθεια και κινδύνους, οπότε «πλέον νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται πιο ώριμη».

Το κλειδί για τη δημιουργία κάποιου είδους σταθερότητας είναι να δούμε να αυξάνεται η συμμετοχή των θεσμικών επενδυτών, που αυτή τη στιγμή είναι μικρή, επισήμανε ο αναλυτής της Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι από τα περισσότερα από τα 600 δισ. δολάρια που έχουν επενδυθεί σε bitcoin αυτή τη στιγμή, «περίπου το 1% αυτών είναι θεσμικά κεφάλαια».

Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν το bitcoin όλο και περισσότερο ως περιουσιακό στοιχείο σαν τον χρυσό, εν μέσω ανησυχιών ότι η άνευ προηγουμένου οικονομική στήριξη των κυβερνήσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, θα επιβαρύνει σημαντικά κυρίαρχα νομίσματα όπως το δολάριο.

moneyreview με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News