Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 16:20
BUSINESS & FINANCE

FCA: Οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων μπορεί να χάσουν τα πάντα

FCA: Οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων μπορεί να χάσουν τα πάντα

Οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν όλα τους τα χρήματα, προειδοποιεί η βρετανική εποπτική αρχή Financial Conduct Authority.

«Η FCA γνωρίζει ότι κάποιες εταιρείες προσφέρουν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ή δάνεια ή επενδύσεις που συνδέονται με κρυπτονομίσματα, με την υπόσχεση για υψηλές αποδόσεις. Εάν οι καταναλωτές επενδύουν σε αυτού του είδους τα προϊόντα, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν όλα τους τα χρήματα», ανέφερε η εποπτική αρχή.

Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω πολύ μεγάλων διακυμάσεων στις αγορές των κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα βυθίζονται σήμερα, εξανεμίζοντας κεφαλαιοποίηση 170 δισ. δολαρίων από την αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin είχε εκτιναχθεί σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 41.973 δολάρια. Οι επενδυτές βλέπουν όλο και περισσότερο το κρυπτονόμισμα σαν ένα τρόπο αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού, όπως ο χρυσός, καθώς οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν πρωτοφανή πακέτα δημοσιονομικών μέτρων για την τόνωση των οικονομιών τους.

Όμως, η μετεωρική άνοδος του Bitcoin έχει πυροδοτήσει προειδοποιήσεις για φούσκα. Η τιμή του έχει ενισχυθεί τουλάχιστον κατά 300% τους τελευταίους 12 μήνες, με αποτέλεσμα η Bank of America να μιλά για τη «μητέρα όλων των φουσκών».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News