Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 21:05
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Η γερμανική αστυνομία έβαλε τέλος στη μεγαλύτερη «μαύρη» αγορά του πλανήτη

Η γερμανική αστυνομία έβαλε τέλος στη μεγαλύτερη «μαύρη» αγορά του πλανήτη

Τέλος στην μεγαλύτερη παράνομη «μαύρη» αγορά στον κόσμο έβαλε η γερμανική αστυνομία, κλείνοντας μία πλατφόρμα που χρησιμοποιείτο από μισό εκατομμύριο άτομα για συναλλαγές φαρμάκων και κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομενου του Bitcoin.  

Η αστυνομία συνέλαβε 34χρονο Αυστραλιανής εθνικότητας κοντά στα σύνορα με τη Δανία ο οποίος κατηγορείται ότι είχε θέσει σε λειτουργία την εν λόγω πλατφόρμα που φέρει την ονομασία DarkMarket, όπως ανέφεραν γερμανικές εισαγγελικές αρχές. Οι αρχές κατάσχεσαν επίσης περισσότερους από 20 servers σε Μολδαβία και Ουκρανία. 

Η DarkMarket είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 320.000 συναλλαγές – συμπεριλαμβανομένων 4.650 συναλλαγών σε Bitcoin και 12.800 σε Monero – αξίας άνω των 140 εκατ.ευρώ, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές. Επίσης, η πλατφόρμα χρησιμοποιείται και για την πώληση φαρμάκων, όμως μεταξύ των εν λόγω συναλλαγών γινόταν και διακίνηση πλαστού χρήματος, καθώς και κλεμμένων και παράνομων πληροφοριών πιστωτικών καρτών. 

Στην έρευνα που γίνεται σε συνεργασία με τη Europol συμμετέχουν αρχές από ολόκληρο τον κόσμο, όπως FBI και αστυνομικές αρχές από χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Δανίας και της Ουκρανίας. 

Πηγή: Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News