Business & Finance Παρασκευή 4/08/2023, 10:00
BUSINESS & FINANCE

Apple: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη χάρη στις υπηρεσίες

H Apple ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street

Apple: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη χάρη στις υπηρεσίες

H Apple ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, χάρη στις ισχυρότερες πωλήσεις υπηρεσιών που αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση.  

Ωστόσο, οι συνολικές πωλήσεις εξακολουθούν να καταγράφουν μείωση κατά 1% σε ετήσια βάση και τα έσοδα στις σειρές iPhone, Mac και iPad της εταιρείας ήταν όλα μειωμένα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.  

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,26 δολάρια ανά μετοχή ή 19,88 δισ. δολάρια με τους αναλυτές ωστόσο να αναμένουν κέρδη 1,19 δολάρια ανά μετοχή. Πέρυσι τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 1,20 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα κατά την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν στα 81,08 δισ. δολάρια με τις προβλέψεις να τα τοποθετούν στα 81,69 δισ. δολάρια. 

Αναλυτικά, τα έσοδα των δημοφιλών προϊόντων της έχουν ως εξής:

  • iPhone: 39.67 δισ δολάρια μειωμένα κατά 2% σε σύγκριση με πέρυσι 
  • Mac: Ετήσια πτώση 7% στα 6,84 δισ. δολάρια  
  • iPad: Βουτιά 20% από πέρυσι με έσοδα 5.79 δισ. δολάρια 

Η Apple δεν έδωσε guidance, πρακτική που ακολουθεί από το 2020 επικαλούμενη την αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία. Ωστόσο, ο τεχνολογικός γίγαντας παρείχε ορισμένα στοιχεία για το πώς βλέπει το τρέχον τρίμηνο να διαμορφώνεται. Η μετοχή υποχώρησε περαιτέρω αφού ο CFO Luca Maestri δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει μείωση των εσόδων στο τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News