BUSINESS & FINANCE

Deutsche Bank: Πρωταθλήτρια στις αποδόσεις φέτος η Αθήνα

Deutsche Bank: Πρωταθλήτρια στις αποδόσεις φέτος η Αθήνα

Την καλύτερη απόδοση ανάμεσα σε 38 επενδύσεις από όλο τον κόσμο, τις οποίες παρακολουθεί η Deutsche Bank, δίνει το χρηματιστήριο της Αθήνας φέτος, έπειτα και από το ράλι που έφερε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ήταν το τρίτο κατά σειρά τρίμηνο κερδών για τα διεθνή χρηματιστήρια, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 8,7%, τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 στο +2,7% και τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 18,5%.

Deutsche Bank: Πρωταθλήτρια στις αποδόσεις φέτος η Αθήνα-1

Το χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε το τρίμηνο με άνοδο 22,9%, την μεγαλύτερη ανάμεσα στα 38 assets που παρακολουθεί η Deutsche Bank. Έπειτα από άνοδο 6,2% τον Ιούνιο, τα κέρδη του ΧΑ από την αρχή της χρονιάς ανέρχονται στο 39,9%, που επίσης πρόκειται για την καλύτερη απόδοση ανάμεσα στις 38 αυτές αγορές.

Βέβαια, όπως σημειώνει η Deutsche Bank, δεν τα πήγαν όλες οι αγορές καλά κατά το δεύτερο τρίμηνο.  Οι τεχνολογικές μετοχές εμφάνισαν μεγάλες υπερ-αποδόσεις, λόγω του ενθουσιασμού με την τεχνητή νοημοσύνη, με το θετικό κλίμα και μεταδίδεται και σε άλλες επενδύσεις ρίσκου, όπου η μεταβλητότητα συνέχισε να μειώνεται.

Deutsche Bank: Πρωταθλήτρια στις αποδόσεις φέτος η Αθήνα-2

Ωστόσο, τα κρατικά ομόλογα υποχώρησαν, καθώς φάνηκε ότι ο πληθωρισμός είναι επίμονος, αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες να συνεχίσουν τις αυξήσεις επιτοκίων.

Τα εμπορεύματα επίσης δυσκολεύτηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο, με τις τιμές του αργού πετρελαίου να υποχωρούν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Deutsche Bank: Πρωταθλήτρια στις αποδόσεις φέτος η Αθήνα-3

Συνολικά, πάντως, η Deutsche Bank  σημειώνει πως το τρίμηνο έκλεισε με 22 από τα 38 assets που παρακολουθεί σε θετικό έδαφος. Έπειτα και από το ισχυρό πρώτο τρίμηνο, τα 31 από τα 38 assets εξακολουθούν να εμφανίζουν θετικό πρόσημο από τις αρχές του έτους.

Διαβάστε επίσης: 

UniCredit: Ανάπτυξη 1,8% στην Ελλάδα φέτος – Επιτάχυνση από το β΄ τρίμηνο

JP Morgan: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες – Βλέπει ανάπτυξη 2% φέτος

Axia: Τι σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα – Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News