BUSINESS & FINANCE

S&P: Συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα – Πού θα κριθεί το review της 20ης Οκτωβρίου

S&P: Συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα – Πού θα κριθεί το review της 20ης  Οκτωβρίου

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών εκμηδενίζει τον κίνδυνο πολιτικού αδιεξόδου και δίνει στην νέα κυβέρνηση τη δυνατότητα να συνεχίσει τις φιλικές για την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεις της, αναφέρει η S&P Global Ratings στο πρώτο σχόλιό της μετά τη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος της κάλπης.

Θετική για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας (credit positive), χαρακτηρίζει και ο Steffen Dyck, Senior Vice President της Moody’s, την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως εξηγεί, μία ακόμα 4ετία του Κυριάκου Μητσοτάκη  διασφαλίζει τη συνέχεια στην οικονομία και στη δημοσιονομική πολιτική.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της S&P, εν όψει και του review που θα πραγματοποιήσουν στις 20 Οκτωβρίου, οι μεταρρυθμίσεις και οι δημοσιονομικές επιδόσεις θα είναι οι βασικοί παράγοντες που θα λάβουν υπόψη τους. Υπενθυμίζεται ότι η S&P αξιολογεί την Ελλάδα μόλις ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα, στο BB+, με θετικές προοπτικές.

«Το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει τις φιλικές προς την ανάπτυξη  μεταρρυθμίσεις της, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων,  της μείωσης του χρόνου διεκπεραίωσης των υποθέσεων στα δικαστήρια και του εκσυγχρονισμού του ρυθμιστικού πλαισίου για τις κρατικές επιχειρήσεις», αναφέρει το σχόλιο της S&P. «Οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της ελκυστικότητας της Ελλάδας για επιχειρηματικές επενδύσεις».

Ο οίκος θυμίζει ότι θα επανεξετάσει την αξιολόγηση BB+ της Ελλάδας στις 20 Οκτωβρίου και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα θα είναι οι βασικοί παράγοντες που θα λάβουμε υπόψη μας στην επόμενη απόφασή μας για την αξιολόγηση της Ελλάδας». 

Διαβάστε επίσης: 

Moody’s: Credit positive οι εκλογές – Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση χρέους

Axia: Τι σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα – Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά

Eurobank Equities για ΧΑ: Το πιο ξεκάθαρο investment case εδώ και 17 χρόνια

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης θα εστιάσει στην οικονομία – Τι λένε αναλυτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News