Business & Finance Σάββατο 20/05/2023, 14:59
BUSINESS & FINANCE

G7: Επιβεβαίωση δέσμευσης για μείωση εκπομπών άνθρακα στις μεταφορές έως το 2030

G7: Επιβεβαίωση δέσμευσης για μείωση εκπομπών άνθρακα στις μεταφορές έως το 2030

Οι επικεφαλής της G7 επανέλαβαν το Σάββατο τη δέσμευσή τους για έναν άκρως απαλλαγμένο από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις οδικές μεταφορές έως το 2030 και δεσμεύτηκαν για τον στόχο της επίτευξης καθαρών μηδενικών εκπομπών στους δρόμους έως το 2050.

Σε δήλωση της G7 υπογραμμίστηκαν διάφορες δράσεις που αναλαμβάνουν οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών για την επίτευξη στο 100% ή, έστω, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων για οχήματα μηδενικών εκπομπών στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LDV) μέχρι το 2035 και μετά, σημειώνει το Reuters.

Οι πολιτικές περιλαμβάνουν δράσεις για την επίτευξη 100% ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων μέχρι το 2035 και την προώθηση των υποδομών και των βιώσιμων καυσίμων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των βιώσιμων βιολογικών και συνθετικών καυσίμων, αναφέρεται.

«Σημειώνουμε τις ευκαιρίες που προσφέρουν αυτές οι πολιτικές για να συμβάλουν σε έναν άκρως απαλλαγμένο από τις εκπομπές άνθρακα τομέα οδικών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της προόδου προς ένα μερίδιο άνω του 50% των μηδενικών εκπομπών LDV που πωλούνται παγκοσμίως μέχρι το 2030», προστίθεται στο έγγραφο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

G7 για Κίνα: Αποδέσμευση χωρίς αποσύνδεση

Η G7 ζητά συνέχιση και πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News