Business & Finance Τρίτη 25/04/2023, 19:58
ΒUSINESS & FINANCE

Tesla: Κάτω από το μέσο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ η τιμή των Model Y

Tesla: Κάτω από το μέσο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ η τιμή των Model Y

H Tesla πωλεί την φθηνότερη έκδοση του Model Y SUV φθηνότερα από ένα τυπικό νέο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ, με τον Έλον Μασκ να σπάει ακόμη ένα ορόσημο. 

Στην τιμή των 46.990 δολαρίων, το βασικό Model Y κοστίζει τώρα 759 δολάρια λιγότερο από ένα μέσο αυτοκίνητο που πωλείται σιτς ΗΠΑ. Η διαφορά μεταξύ αυτών των μεγεθών έχει αλλάξει κατά περισσότερα από 20.000 δολάρια σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Το Model Y της Tesla κοστίζει σήμερα λιγότερο από το μέσο νέο αυτοκίνητο

Οι τιμές για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα έχουν μειωθεί σε ιστορικό χαμηλό

Data: Tesla.com, Bloomberg Intelligence, Edmunds

Καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει προβεί σε μία τόσο δραματική μείωση της τιμής ενός οχήματος στη σύγχρονη εποχή του αυτοκινήτου. Το Model Y υπήρξε το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο στις ΗΠΑ πέρυσι και ένα από τα κορυφαία SUVs. 

Ενώ ο Μασκ διέψευσε ότι η Tesla αρχίζει πόλεμο τιμών, οι ανταγωνιστές της το βλέπουν διαφορετικά. O διευθύνων σύμβουλος της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ, που βλέπει τα Mustang Mach-E SUV να χάνουν σημαντικό μερίδιο αγοράς έναντι του Model Y το προηγούμενο τρίμηνο – παρά τις κάποιες μειώσεις των τιμών – ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο πόλεμος των τιμών έχει ξεκινήσει σε ολόκληρη την αγορά. 

Πράγματι, η Tesla έχει μειώσει τις τιμές πέραν των συνόρων της Αμερικής. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault χαρακτήρισε πρόκληση τις μειώσεις των τιμών της Tesla και ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη δική της στρατηγική για τις τιμές. Στην Κίνα, οι αυτοκινητοβιομηχανία έχουν ακολουθήσει τις μεγάλες μειώσεις των τιμών της Tesla και τουλάχιστον ένας αναλυτής προειδοποίησε ότι ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες ενδεχομένως να μην καταφέρουν να επιβιώσουν. 

Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Adam Jonas, ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι μειώσεις του Μασκ είναι τόσο επιθετικές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες σε επιβράδυνση των επενδύσεών τους σε ηλεκτρικά οχήματα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Volkswagen: Στοχεύει την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας με επένδυση ενός δισ. ευρώ

Mercedes: Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα παρά τα υψηλότερο κόστος πρώτων υλών 

Αλλαγή πλεύσης από την Tesla – Ανεβάζει την τιμή σε δύο μοντέλα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News