Business & Finance Παρασκευή 27/01/2023, 22:19
BUSINESS & FINANCE

Συνάντηση Μασκ με αξιωματούχους του Μπάιντεν για την ενίσχυση της παραγωγής EV

Συνάντηση Μασκ με αξιωματούχους του Μπάιντεν για την ενίσχυση της παραγωγής EV

O CEO της Tesla, Έλον Μασκ συναντήθηκε με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν για να συζητήσουν τρόπους προώθησης της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Τζον Ποντέστα, ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε θέματα καινοτομίας και εφαρμογής καθαρής ενέργειας, και ο Μιτς Λάντριου, ανώτερος σύμβουλος και συντονιστής σε θέματα υποδομών, συναντήθηκαν με τον Μασκ στο γραφείο της Tesla στην Ουάσινγκτον. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η σχέση μεταξύ του Μασκ και του Λευκού Οίκου είναι τεταμένη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Μπάιντεν, με τον πρόεδρο να λέει ότι αξίζει να διερευνηθούν οι σχέσεις του δισεκατομμυριούχου με άλλες χώρες μετά την εξαγορά της Twitter Inc. 

Ο Μασκ έχει προηγουμένως εκφράσει δημόσια την ενόχλησή του που ο Λευκός Οίκος έχει φιλοξενήσει εκδηλώσεις για την προώθηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγονται από αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες έχουν έχουν εργατικά σωματεία, χωρίς να αναγνωρίζει τον ρόλο της Tesla στην αγορά. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να ψηφίσει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, αν αυτός αναμετρηθεί με τον Μπάιντεν το 2024.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News