Business & Finance Παρασκευή 21/04/2023, 14:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mercedes: Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα παρά τα υψηλότερο κόστος πρώτων υλών 

Mercedes: Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα παρά τα υψηλότερο κόστος πρώτων υλών 

Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη ανακοίνωσε η Mercedes-Benz AG το πρώτο τρίμηνο, καθώς η περαιτέρω άνοδος της αγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας τη βοήθησε να ξεπεράσει το υψηλότερο κόστος πρώτων υλών.

Η προσαρμοσμένη απόδοση των πωλήσεων της Mercedes έφτασε στο 14,8% λόγω της υγιούς καθαρής τιμολόγησης και της ισχυρής ζήτησης για τα φορτηγά και τα πολυτελή της αυτοκίνητα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να πουλήσει περισσότερα κορυφαία μοντέλα όπως το sedan S-Class για να ενισχύσει τα κέρδη και να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μιας δαπανηρής στροφής προς τα ηλεκτρικά οχήματα, αναφέρει το Bloomberg. Η οικονομική αβεβαιότητα και ο πληθωρισμός έχουν επιδεινώσει τις προκλήσεις για έναν κλάδο που αντιμετωπίζει επίμονα ζητήματα εφοδιασμού και ανησυχίες σχετικά με την κερδοφορία, που πυροδοτήθηκαν από τις πρόσφατες μειώσεις τιμών της Tesla.

«Σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς, επιδείξαμε για άλλη μια φορά ανθεκτικότητα», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Harald Wilhelm. «Η ισχυρή τιμολόγηση αντιστάθμισε σημαντικά τους αντίθετους ανέμους από το κόστος των πρώτων υλών και οδήγησε σε ένα άλλο τρίμηνο σταθερών οικονομικών αποτελεσμάτων».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Lamborghini: Απίστευτη ζήτηση από πλουσίους για το υβριδικό μοντέλο της

Η Mercedes έχασε δικαστική διαμάχη για τα συστήματα εξουδετέρωσης 

Porsche: Φιλόδοξες προοπτικές ανάπτυξης, μετά τα κέρδη ρεκόρ για το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News