Business & Finance Κυριακή 23/04/2023, 22:59
BUSINESS & FINANCE

Προσλήψεις σε δέκα εταιρείες που έχουν στραφεί στην εξ αποστάσεως εργασίας 

Προσλήψεις σε δέκα εταιρείες που έχουν στραφεί στην εξ αποστάσεως εργασίας 

Ενώ ορισμένες εταιρείες έχουν αρχίσει να καταργούν την ευέλικτη εξ αποστάσεως εργασία, άλλες, όπως η Airbnb και το Pinterest, γιορτάζουν τον ένα χρόνο από τη μόνιμη μετάβαση σε απομακρυσμένη ή υβριδική εργασία.

Ακόμα και όταν ο αριθμός των ευκαιριών για απομακρυσμένες θέσεις εργασίας μειώνεται, η ζήτηση παραμένει υψηλή: Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι επιθυμούν μεγαλύτερη ευελιξία στο πού και πότε εργάζονται, σύμφωνα με την έκθεση του Ιανουαρίου 2023 της Monster, η οποία διεξήγαγε έρευνα σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους.

Με βάση αυτά τα ευρήματα, η αγορά για εξ αποστάσεως θέσεις εργασίας έχει γίνει πιο ανταγωνιστική. Η Yelp, για παράδειγμα, είδε μια αύξηση 200% στον αριθμό των υποψηφίων ανά θέση εργασίας γενικών και διοικητικών καθηκόντων από τότε που η εργασία στην εταιρεία έγινε πλήρως απομακρυσμένη το 2022, σε σύγκριση με το 2019.

Η τεχνολογία, το μάρκετινγκ και η υγειονομική περίθαλψη είναι μεταξύ των κορυφαίων κλάδων που προσλαμβάνουν άτομα για απομακρυσμένες και υβριδικές θέσεις εργασίας το 2023, σύμφωνα με το FlexJobs.

Ακολουθούν 10 εταιρείες που ακολουθούν ένα μόνιμο μοντέλο ευέλικτης εργασίας και προσλαμβάνουν τώρα:

1. HubSpot (Τεχνολογία)

Οι εργαζόμενοι της HubSpot έχουν τις εξής ευέλικτες επιλογές εργασίας: @flex, που σημαίνει να έρχεστε στο γραφείο 2 ή λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα, ή @home, που σημαίνει να εργάζεστε εξ αποστάσεως. Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2021, επιτρέπει επίσης στους εργαζόμενους να αλλάζουν την επιλογή τους μία φορά το χρόνο.

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Σχεδιαστής προϊόντων

2. Reddit (Κοινωνικά μέσα) 

Οι εργαζόμενοι έχουν την ευελιξία να εργάζονται όπου θέλουν, με επιλογές για εργασία στο γραφείο. 

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Διευθυντής εμπορικών συνεργασιών και μετρήσεων, διευθυντής σχεδιασμού 

3. Spotify (Μουσική, streaming)

Το πρόγραμμα «Εργασία από οπουδήποτε» της Spotify, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021, προσφέρει αρκετές επιλογές υβριδικής εργασίας, καθώς και πιο ευέλικτες επιλογές διαβίωσης εάν ένας υπάλληλος θέλει να μετακομίσει. Για παράδειγμα: Η Spotify έχει προσφερθεί να πληρώσει για μια συνδρομή συνεργασίας αν κάποιος μετακομίσει σε μια γειτονιά που δεν είναι κοντά σε κάποιο γραφείο της Spotify, αλλά του λείπει η εργασία στο γραφείο. 

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: υπεύθυνος ανάπτυξης , επικεφαλής συνεργασιών 

4. Airbnb (Ταξίδια – διαμονή)

Στο πλαίσιο του μοντέλου «ζήσε και δούλεψε οπουδήποτε» της Airbnb, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022, οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως ή από ένα από τα γραφεία της Airbnb. Οι εργαζόμενοι έχουν επίσης την επιλογή να εργάζονται έως και τρεις μήνες το χρόνο από περισσότερες από 170 χώρες. 

Πρόσφατες ανοιχτές θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Νομικός σύμβουλος

5. Dropbox (Τεχνολογία)

Το πρόγραμμα «virtual first» της Dropbox, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται τουλάχιστον το 90% του χρόνου εξ αποστάσεως και τους ζητείται να έρχονται στο γραφείο μόνο για περιστασιακές ομαδικές συγκεντρώσεις, όπως happy hours και ειδικές εκπαιδευτικές συνεδρίες. 

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Senior mobile software engineer, Συνεργάτης στρατηγικών προμηθειών

6. Allstate Insurance (Ασφάλειες)

Μια ευέλικτη μορφή εργασίας που ισχύει από τις αρχές του 2020, στην οποία οι εργαζόμενοι επιλέγουν αν θα δουλεύουν από το σπίτι ή από το γραφείο ή με ένα συνδυασμό των δύο.

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Σύμβουλος υγείας, Αναλυτής δεδομένων

7. Pinterest (Social media) 

Οι εργαζόμενοι του Pinterest μπορούν να εργάζονται από οποιαδήποτε χώρα, στο πλαίσιο του μοντέλου «PinFlex» της εταιρείας, το οποίο εισήχθη τον Απρίλιο του 2022. Μόνος περιορισμός, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται ένα γραφείο του Pinterest τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για δραστηριότητες «οικοδόμησης κουλτούρας», σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. 

Επιπλέον, όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί στο Pinterest για τουλάχιστον έξι μήνες μπορούν να εργαστούν εκτός της χώρας απασχόλησής τους για έως και εννέα μήνες κάθε χρόνο (τρεις μήνες ανά χώρα). Οι εργαζόμενοι με προϋπηρεσία μικρότερη των έξι μηνών μπορούν να το κάνουν αυτό για έως και 30 ημέρες συνολικά. 

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Αναλυτής προϊόντων, Αναλυτής δεδομένων

8. Instacart (Τεχνολογία)

Το μοντέλο «Flex First» της Instacart, το οποίο ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2022, επιτρέπει σε περισσότερο από το 70% των υπαλλήλων της να επιλέξουν μεταξύ της εργασίας από το σπίτι, από το γραφείο ή ενός συνδυασμού και των δύο. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ζουν οπουδήποτε εντός της χώρας στην οποία έχουν άδεια εργασίας, με κάποιες, όμως, εξαιρέσεις. 

Πρόσφατες ανοιχτές θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Σχεδιαστής προϊόντων προσωπικού, Εμπορικός σύμβουλος

9. Yelp (Τεχνολογία)

Η εταιρεία επιτρέπει στους υπαλλήλους της να εργάζονται έως και 90 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος από άλλη τοποθεσία (πολιτεία ή πόλη) εντός της χώρας απασχόλησής τους. 

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Συνεργάτης επιχειρησιακών λειτουργιών χρηστών, Στέλεχος διαχείρισης 

10. Verizon (Διαδίκτυο, τηλεπικοινωνίες)

Το πρόγραμμα «Work Forward» της Verizon, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021, επιτρέπει στους εργαζόμενους να επιλέξουν μεταξύ εργασίας από το σπίτι, στο γραφείο ή με ένα υβριδικό μοντέλο. Δεν υπάρχει εντολή σε επίπεδο εταιρείας ως προς το πότε ή πόσο συχνά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο.

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Σχεδιαστής ασφάλειας, Διευθυντής έρευνας εμπειρίας χρήστη 

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

#quittok: Γιατί οι νέοι ποστάρουν βίντεο της στιγμής που παραιτούνται

Έξι ώρες τη μέρα περνά στο ίντερνετ ο Έλληνας: Το κοινωνικό δίκτυο-έκπληξη που έρχεται πρώτο

DW: Η Γερμανία αναζητεί στελέχη πληροφορικής

Το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ψηφιακή εργασία και η σημασία του cyber insurance

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News