Business & Finance Δευτέρα 20/03/2023, 17:30
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγκάρντ: Καμία ειλημμένη απόφαση για τα επιτόκια

Ο πληθωρισμός παραμένει υπερβολικά υψηλός, αλλά η ΕΚΤ θα λάβει τις μελλοντικές της αποφάσεις με βάση τα νέα οικονομικά στοιχεία, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: Καμία ειλημμένη απόφαση για τα επιτόκια

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παραμένει υπερβολικά υψηλός, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λάβει τις μελλοντικές της αποφάσεις για τις αυξήσεις επιτοκίων με βάση τα νέα οικονομικά στοιχεία, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ τη Δευτέρα.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι «το αυξημένο επίπεδο αβεβαιότητας ενισχύει τη σημασία μιας προσέγγισης των επιτοκίων που εξαρτάται από τα νέα δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια την Πέμπτη κατά 50 μονάδες βάσης, αλλά δεν έδωσε guidance για τις μελλοντικές της κινήσεις, ενώ αρκέστηκε μόνο να δηλώσει ότι θα χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Λαγκάρντ είπε ακόμα ότι οι μισθολογικές πιέσεις αυξάνονται καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ανακτήσουν μέρος της αγοραστικής τους δύναμης.

Η ίδια σημείωσε ακόμα ότι τα επιτόκια παραμένουν το βασικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η ΕΚΤ για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής.

moneyreview.gr με πληροφορίες Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News