Business & Finance Παρασκευή 10/03/2023, 22:56
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Δικαστής θεωρεί ότι οι προτεινόμενοι όροι εγγύησης του Bankman-Fried είναι πολύ επιεικείς

ΗΠΑ: Δικαστής θεωρεί ότι οι προτεινόμενοι όροι εγγύησης του Bankman-Fried είναι πολύ επιεικείς

Ένας Αμερικανός δικαστής δήλωσε την Παρασκευή ότι παραμένει δυσαρεστημένος με τους όρους αποφυλάκισης του ιδρυτή. του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX Sam Bankman-Fried και τις δυνατότητες επικοινωνίας.

Ο Bankman-Fried προσπαθεί να παραμείνει εκτός φυλακής εν αναμονή της προγραμματισμένης για τις 2 Οκτωβρίου δίκης του για απάτη, με τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Lewis Kaplan να εκφράζει την ανησυχία του ότι ο πρώην δισεκατομμυριούχος δοκιμάζει τα όρια του πακέτου εγγύησης των 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον Bankman-Fried, 31 ετών, για κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κεφάλαια πελατών της FTX για να καλύψει τις απώλειες στο hedge fund του Alameda Research και για παράνομες πολιτικές δωρεές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για να εξασφαλίσει επιρροή στην Ουάσινγκτον.

Η συμπεριφορά του Bankman-Fried ενώ βρισκόταν με εγγύηση έγινε θέμα αφού οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της FTX John Ray και έναν εσωτερικό δικηγόρο, σε μια πιθανή προσπάθεια να επηρεάσει τους μάρτυρες. Οι δικηγόροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι ο Bankman-Fried προσπαθούσε να βοηθήσει, όχι να παρέμβει.

Την περασμένη Παρασκευή, οι εισαγγελείς και οι συνήγοροι υπεράσπισης πρότειναν να επιτραπεί στον Bankman-Fried να έχει ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και ένα βασικό φορητό υπολογιστή με περιορισμένες λειτουργίες, αλλά να του απαγορευτεί η χρήση άλλων ηλεκτρονικών συσκευών επικοινωνίας.

Αλλά στην ακρόαση της Παρασκευής, ο Kaplan χαρακτήρισε τον Bankman-Fried εφευρετικό και είπε ότι θα μπορούσε να βρει έναν τρόπο να παρακάμψει τους περιορισμούς και να επικοινωνεί κρυφά με άλλους ηλεκτρονικά.

«Θα μπορούσε να βρει έναν τρόπο να το παρακάμψει και ενδεχομένως να μην τον πιάσουν», δήλωσε ο Kaplan.

Ο Christian Everdell, δικηγόρος του Bankman-Fried, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τους εισαγγελείς για μια νέα πρόταση ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες του δικαστή.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, οι εισαγγελείς πρόσθεσαν νέες κατηγορίες για απάτη και συνωμοσία εναντίον του Bankman-Fried σχετικά με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου τον Νοέμβριο, που σημαίνει ότι τώρα αντιμετωπίζει 12 κατηγορίες.

Τον Ιανουάριο είχε δηλώσει αθώος στις αρχικές οκτώ κατηγορίες.

Τρεις από τους πρώην στενότερους συνεργάτες του έχουν δηλώσει ένοχοι και συνεργάζονται με τους εισαγγελείς: η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Caroline Ellison, ο πρώην επικεφαλής τεχνολογίας της FTX Gary Wang και ο πρώην επικεφαλής μηχανολογίας της FTX Nishad Singh.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News