Business & Finance Σάββατο 4/03/2023, 18:11
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Ο Bankman-Fried μπορεί να έχει περιορισμένη πρόσβαση στο internet ενώ είναι με εγγύηση

ΗΠΑ: Ο Bankman-Fried μπορεί να έχει περιορισμένη πρόσβαση στο internet ενώ είναι με εγγύηση

Ο Sam Bankman-Fried θα πρέπει να μπορεί να έχει ένα flip phone χωρίς δυνατότητα διαδικτύου και ένα βασικό φορητό υπολογιστή με περιορισμένες λειτουργίες, αλλά να του απαγορεύεται η χρήση άλλων ηλεκτρονικών συσκευών επικοινωνίας, ενώ βρίσκεται έξω με εγγύηση, δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πρόταση για τον περιορισμό των επικοινωνιών του κατηγορούμενου ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX κατατέθηκε αργά την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, εκ μέρους της κυβέρνησης και της ομάδας υπεράσπισης του Bankman-Fried και η εφαρμογή της απαιτεί έγκριση από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Lewis Kaplan, ο οποίος επιβλέπει την υπόθεση.

Ο Kaplan είχε αφήσει να εννοηθεί σε ακρόαση στις 16 Φεβρουαρίου ότι ενδέχεται να φυλακίσει τον 30χρονο Bankman-Fried επειδή κινήθηκε στα όρια που προβλέπουν οι όροι του πακέτου εγγύησης των 250 εκατομμυρίων δολαρίων που του είχε καταβληθεί, επικοινωνώντας με τρόπους που δεν ήταν δυνατόν να παρακολουθηθούν.

Ο δικαστής δήλωσε ότι δεν ήθελε να αφήσει τον Bankman-Fried «ελεύθερο σε αυτόν τον “παράδεισο” των ηλεκτρονικών συσκευών», ειδικά μετά τις κατηγορίες ότι ο Bankman-Fried προσπάθησε να επικοινωνήσει με πιθανούς μάρτυρες της κυβέρνησης και χρησιμοποίησε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο.

Ο Bankman-Fried δήλωσε αθώος στις κατηγορίες ότι έκλεψε δισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια πελατών της FTX για να καλύψει τις ζημίες στο hedge fund του Alameda Research. Αντιμετωπίζει 12 ποινικές κατηγορίες βάσει κατηγορητηρίου που δημοσιοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου.

Το προτεινόμενο flip phone ή άλλο μη smartphone για τον Bankman-Fried θα περιοριζόταν σε φωνητικές κλήσεις και μηνύματα SMS.

Η χρήση του φορητού υπολογιστή στο διαδίκτυο θα περιορίζεται σε συγκεκριμένα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα, 23 ιστότοπους για προσωπική χρήση, συμπεριλαμβανομένων των ειδήσεων, των αθλητικών και της παράδοσης φαγητού, και ιστότοπους που θα βοηθήσουν τον Bankman-Fried να προετοιμαστεί για την προγραμματισμένη δίκη του στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Bankman-Fried ζει σε κατ’ οίκον περιορισμό με τους γονείς του, και οι δύο καθηγητές της Νομικής Σχολής του Στάνφορντ, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Οι γονείς συμφώνησαν να υποβάλουν ένορκες βεβαιώσεις ότι δεν θα φέρουν άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι τους ούτε θα αφήσουν τον γιο τους να χρησιμοποιήσει τις δικές τους.

Συμφώνησαν επίσης ότι κάθε συσκευή θα φέρει λογισμικό που θα τραβάει περιοδικά βίντεο ή φωτογραφίες του χρήστη, τις οποίες οι δικαστικοί λειτουργοί θα μπορούν να εξετάζουν, αναφέρεται στην επιστολή.

Οι δικηγόροι του Bankman-Fried δεν απάντησαν αμέσως το Σάββατο σε αιτήματα για σχολιασμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Binance: Εξετάζει να αποσυρθεί από την αμερικανική αγορά

Genesis: Νέο «θύμα» στα cryptos – Έτοιμη να υποβάλει αίτηση πτώχευσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News