Business & Finance Τετάρτη 18/01/2023, 22:41
ΒUSINESS & FINANCE

Genesis: Νέο «θύμα» στα cryptos – Έτοιμη να υποβάλει αίτηση πτώχευσης

Genesis: Νέο «θύμα» στα cryptos – Έτοιμη να υποβάλει αίτηση πτώχευσης

Η Genesis Global Capital είναι έτοιμη να καταθέσει αίτηση για να υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης πολύ σύντομα, ακόμη και εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg. 

To τμήμα παροχής πιστώσεων σε cryptos, Digital Currency Group (DCG), βρισκόταν σε εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις με διάφορους πιστωτές καθώς βρίσκεται σε κρίση ρευστότητας. Είχε προειδοποιήσει ότι θα αναγκαζόταν να καταθέσει αίτηση για να τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να αντλήσει νέο κεφάλαιο, όπως είχε γνωστοποιήσει πριν από λίγες ημέρες το Bloomberg. 

Εκπρόσωποι της Genesis Global Capital δεν έκαναν κανένα σχόλιο, καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν, σύμφωνα με τις πηγές. 

Oι οικονομικές πιέσεις στην DCG άρχισαν μετά την κατάρρευση του αντισταθμιστικού ταμείου Three Arrows Capital. Η Genesis ανέστειλε τις αναλήψεις το Νοέμβριο, λίγο μετά την κατάρρευση του FTX, στο οποίο η Genesis είχε κάνει άνοιγμα. Η εξέλιξη αυτή με το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είχε παρενέργειες και στο χρηματιστήριο crypto Gemini Trust. 

Οι πιστωτές, η Genesis και το DCG έχουν ανταλλάξει διάφορες προτάσεις, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με τις πηγές.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News