Business & Finance Πέμπτη 8/12/2022, 21:49
ΒUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Οι cryptos miners καλούνται να δηλώνουν την χρήση ενέργειας

ΗΠΑ: Οι cryptos miners καλούνται να δηλώνουν την χρήση ενέργειας

Οι Αμερικανοί miners κρυπτονομισμάτων θα αναγκαστούν να αποκαλύπτουν τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου βάσει ενός νέου νομοσχεδίου, επιτείνοντας τις πιέσεις σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που επικρίνεται για το μεγάλο αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον και το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Η νομοθεσία, που εισήγαγε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Edward Markey, θα ζητά από τους miners που χρησιμοποιούν πάνω από 5 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας – ένα όριο που περνούν οι περισσότερες εταιρείες εξόρυξης Bitcoin – να αναφέρουν τις εκπομπές και την πηγή ενέργειας, σύμφωνα με αντίγραφο του νομοσχεδίου που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg. Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ θα διενεργήσει μια μελέτη σχετικά με τον αντίκτυπο των υφιστάμενων και προγραμματισμένων εργασιών ψηφιακής εξόρυξης – συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου πίεσης στο ενεργειακό δίκτυο και τη χρήση ορυκτών καυσίμων – και θα προσφέρει οποιαδήποτε μέτρα μπορούν να λάβουν οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές για να μειώσουν τη ζήτηση ενέργειας.

Περίπου το 60% της παγκόσμιας εξόρυξης νομισμάτων τροφοδοτείται από άνθρακα και φυσικό αέριο, σε αντίθεση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Εναλλακτικών Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Οι δραστηριότητες εξόρυξης στις ΗΠΑ παράγουν ισοδύναμες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου με αυτές που εκλύουν 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους δρόμους για ένα χρόνο, σύμφωνα με τον Γερουσιαστή. 

Μετά την απαγόρευση του mining κρυπτονομισμάτων στην Κίνα πέρυσι, οι αμερικανοί οπερέιτορς έσπευσαν να δημιουργήσουν καταστήματα, αντιπροσωπεύοντας πλέον πάνω από το ένα τρίτο των παγκόσμιων εργασιών εξόρυξης Bitcoin από μόλις 3,5% το 2020. Στράφηκαν στο Τέξας για τις φιλικές του προς τις επιχειρήσεις πολιτικές και τις φθηνές πηγές ενέργειας, όμως η έκρηξη του ενδιαφέροντος έχει εγείρει ανησυχίες ότι η αύξηση της νέας ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια θα καταπονήσει το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που ήδη επιβαρύνθηκε από εκτεταμένες διακοπές ρεύματος πέρυσι.

«Η διασφάλιση των εταιρειών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που αναφέρουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου τους είναι ένα απαραίτητο βήμα για να λογοδοτήσουν και να προστατεύσουν τις κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα που βασίζονται στο δίκτυο», δήλωσε ο Markey, πρόεδρος της Υποεπιτροπής Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων της Γερουσίας για Καθαρό Αέρα, Κλίμα και Πυρηνικά Ασφάλεια, αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Κάποιοι προβλέπουν ακόμη ότι μπορεί να φθάσει τα 250.000 δολάρια το 2023

ΗΠΑ: Κατηγορίες σε 21 άτομα για συμμετοχή σε παγκόσμιο δίκτυο ξεπλύματος κρυπτονομισμάτων

Μ. Μόμπιους: Μακριά από τα κρυπτονομίσματα – Στα $10.000 το Bitcoin 

  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News