Business & Finance Παρασκευή 17/02/2023, 22:45
ΒUSINESS & FINANCE

Binance: Εξετάζει να αποσυρθεί από την αμερικανική αγορά

Binance: Εξετάζει να αποσυρθεί από την αμερικανική αγορά

Η Binance εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει τη συνεργασία της με τους αμερικανούς εταίρους της, καθώς βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών. 

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο εξετάζει εάν θα αποσυρθεί από τις συνεργασίες που έχει με βασικό τραπεζικό εταίρο και με τον εκδότη του stablecoin της από τη στιγμή που οι δραστηριότητές της αυτές διερευνώνται από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές. Η έρευνα διεξάγεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Επιτροπή Προθεσμιακών Συμβολαίων σε Εμπορεύματα, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις φορολογικές αρχές. 

Η Binance Holdings εξετάζει τώρα εάν θα αναστείλει τις συνεργασίες της με ενδιάμεσες εταιρείες όπως τράπεζες και εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μία πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. 

Η Binance Holdings δεν έχει την άδεια να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων σε πελάτες στις ΗΠΑ. Οι πελάτες αυτοί μπορούν να εξυπηρετούνται από την Binance US, ένα πολύ μικρότερο ανταλλακτήριο που ισχυρίζεται ότι είναι ανεξάρτητο και όπως ανακοίνωσε δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από τις ΗΠΑ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Tσανγκπένγκ Ζάο, γνωστός ως CZ, άφησε να εννοηθεί ότι θα κόψει τους δεσμούς με την εταιρεία στις ΗΠΑ. «Λαμβάνοντας υπόψη το αβέβαιο ρυθμιστικό περιβάλλον σε ορισμένες αγορές, θα εξετάσουμε άλλα σχέδια σε αυτές τις δικαιοδοσίες προκειμένου να προστατεύσουμε τους χρήστες», έγραψε ο Ζάο στο Twitter, αφότου η Paxos Trust ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να εκδίδει το stablecoin της Binance. 

Eάν αρχίσει να περιορίζει ή ακόμη και να αναστείλει τις σχέσεις της με αμερικανικές εταιρείες, η Binance Holdings δεν θα είναι η πρώτη εταιρεία ψηφιακού ενεργητικού που αποστασιοποιείται από την αμερικανική αγορά εν μέσω έρευνας των ρυθμιστικών αρχών μετά την κατάρρευση του FTX. Η Nexo είχε ανακοινώσει το Δεκέμβριο τα σχέδιά της να αναστείλει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της στις ΗΠΑ, ενώ περισσότερες αποχωρήσεις αναμένεται να ακολουθήσουν.

Το Reuters, επικαλούμενο αρχείο της εταιρείας, μετέδωσε την Πέμπτη ότι η Binance απέσυρε περισσότερα από 400 εκατ.δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2021 από τραπεζικό λογαριασμό της Binance US και τα μετέφερε σε χρηματιστηριακή εταιρεία υπό τον έλεγχο του Ζαο. Η Binance US ανακοίνωσε ουδέποτε διαχειρίστηκε ή δανείστηκε χρήματα πελατών. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Τριγμοί στο Binance: Αναστέλλει καταθέσεις και αναλήψεις σε δολάρια

H χρονιά που «λύγισε» τα cryptos: Οι πέντε μεγαλύτερες χρεοκοπίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News