Business & Finance Σάββατο 21/01/2023, 14:15
ΒUSINESS & FINANCE

Εισαγγελικές αρχές ΗΠΑ: Κατάσχεση ενεργητικού, 700 εκατ.δολαρίων, του Μπάνκμαν

Εισαγγελικές αρχές ΗΠΑ: Κατάσχεση ενεργητικού, 700 εκατ.δολαρίων, του Μπάνκμαν

Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ κατάσχεσαν μετρητά και ενεργητικό αξίας 700 εκατ.δολαρίων που είναι συνδεδεμένο με τον Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, αρχικά σε μορφή μετοχών της Robinson που βρίσκονταν στην κατοχή του ιδρυτή του FTX, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. 

Ο Τζον Ρέι, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπάνκμαν Φράιντ ως διευθύνοντα σύμβουλο του FTX, προσπαθεί να εντοπίσει μετρητά που χάθηκαν όταν η εταιρεία κρυπτονομισμάτων κατέθεσε αίτημα για να τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης το Νοέμβριο του 2022. Εν συνεχεία, ο Μπάνκμαν συνελήφθη με την κατηγορία της απάτης το Δεκέμβριο. 

Οι μετοχές των 55 εκατομμυρίων πλέον της Robinhood βρίσκονται στο επίκεντρο μιας επίμαχης πολύπλευρης διαμάχης μεταξύ των διαδίκων της Καραϊβικής, των εκπροσώπων του χρεοκοπημένου πιστωτή κρυπτονομισμάτων BlockFi, του ίδιου του Μπάνκμαν Φράιντ και της διοίκησης της πτωχευμένης πλέον FTX.

Οι ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές ισχυρίζονται ότι οι μετοχές της Robinhood αγοράστηκαν με φερόμενα κλεμμένα κεφάλαια πελατών. Το Μάιο, ο Μπάνκμαν Φράιντ αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει ένα μερίδιο μετοχών 7,6% της Robinhood λέγοντας ότι «νομίζαμε ότι πρόκειται για μια ελκυστική επένδυση». 

Τρεις από τους κατασχεθέντες λογαριασμούς διατηρούνταν στην Silvergate Bank, στο όνομα της FTX Digital Markets, με πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, που κατέχονταν στο όνομα θυγατρικής από τις Μπαχάμες, αναλήφθηκαν από την κυβέρνηση «στις ή περίπου» στις 11 Ιανουαρίου. Η Silvergate αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι καταθέσεις πελατών μειώθηκαν σχεδόν κατά 70% το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια παρακρατήθηκαν στην Moonstone Bank, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ με δεσμούς με τη διαχείριση της FTX, σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστηρίου.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δεν αποκάλυψαν την αξία των κεφαλαίων ή των περιουσιακών στοιχείων που βρέθηκαν σε λογαριασμό της Binance και δύο λογαριασμούς της Binance.US. Αυτοί οι τρεις λογαριασμοί της Binance ήταν τα μόνα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν και δεν είχαν αξίες.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News