Business & Finance Δευτέρα 6/03/2023, 22:00
ΒUSINESS & FINANCE

Cryptos: Στο «κόκκινο» οι μετοχές πολλές εταιρειών μετά τoυς τριγμούς Silvergate

Cryptos: Στο «κόκκινο» οι μετοχές πολλές εταιρειών μετά τoυς τριγμούς Silvergate

Βαθαίνει η κρίση στην τράπεζα κρυπτονομισμάτων Silvergate Capital, καθώς ανέστειλε τη λειτουργία του δικτύου πληρωμών της σε cryptos και εκδήλωσε αμφιβολίες ως προς τη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων της, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει 11%. 

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται και οι μετοχές άλλων εταιρειών κρυπτονομισμάτων: της Signature Bank υποχώρησε 1,8%, της Ebang International και της Canaan κατά 1% και 6% αντίστοιχα, καθώς και της MicroStrategy κατά 1,5%. 

Η τράπεζα κρυπτονομισμάτων Silvergate ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι προέβη στην απόφαση να απαλλαγεί από το ρίσκο και να διαχωρίσει από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της το Silvergate Exchange Network. 

H μετοχή της Silvergate υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό των 4,86 δολαρίων την Παρασκευή, έχοντας χάσει περίπου 98% της αξίας της από το ιστορικό υψηλό που είχε αγγίξει το Νοέμβριο του 2021, με αποτέλεσμα να χαθούν περισσότερα από 7 δισ.δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. 

«Η αγορά κρυπτονομισμάτων αντέδρασε στα αρνητικά νέα από τη Silvergate Bank, με το bitcoin και το ethereum να υποχωρούν 4,8% στην διάρκεια της εβδομάδας», ανέφερε αναλυτής της Bernstein. 

Reuters Graphics
Reuters Graphics

Kάποιες από τις κορυφαίες εταιρεία του χώρου, μεταξύ των οποίων Coinbase Global, έχουν αποβάλει τη Silvergate από τραπεζικό εταίρο. Η εταιρεία αγωνίζεται να παραμείνει βιώσιμη μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX πέρυσι το Νοέμβριο, καθώς ανάγκασε πολλούς επενδυτές να αποσύρουν 8 δισ. δολάρια από την τράπεζα τους τελευταίους τρεις μήνες του περυσινού έτους. 

Reuters Graphics
Reuters Graphics

Να σημειωθεί ότι η Silvergate ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 1 δισ.δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News