Business & Finance Τρίτη 17/01/2023, 11:31
ΑΝΑΛΥΣΗ

Real estate: Σε πόσα χρόνια θα κάνετε απόσβεση αν αγοράσετε διαμέρισμα στην Αθήνα

Real estate: Σε πόσα χρόνια θα κάνετε απόσβεση αν αγοράσετε διαμέρισμα στην Αθήνα

Υψηλά στη λίστα με τις περιοχές ταχύτερης απόδοσης επένδυσης βρίσκονται τα διαμερίσματα της Αθήνας ανάμεσα σε 17 ελκυστικούς προορισμούς σε Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της χρηματομεσιτικής εταιρείας ProfitLevel, τις πρώτες θέσεις κατακτούν τρεις περιοχές της Ισπανίας και συγκεκριμένα, η Βαλένθια (16,69 χρόνια αποπληρωμής), η Λα Πάλμα (με 19,44 χρόνια) και η Βαρκελώνη (με 19,48 χρόνια).

Αμέσως μετά βρίσκεται η Αθήνα, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η αγορά ενός διαμερίσματος που προορίζεται για ενοικίαση έχει απόδοση της επένδυσης σε 21,39 χρόνια. Πίσω της βρίσκονται μεγάλες πόλεις άλλων χωρών της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, με τη μεγαλύτερη επιστρεπτέα επένδυση να προσφέρεται στη Βιέννη στα 39 χρόνια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία από το Ηράκλειο, δείχνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση των αποδόσεων μέσα σε έναν χρόνο, λόγω της δραματικής ανόδου των τιμών των διαμερισμάτων στην πρωτεύουσα της Κρήτης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ProfitLevel:

Real estate: Σε πόσα χρόνια θα κάνετε απόσβεση αν αγοράσετε διαμέρισμα στην Αθήνα-1

«Οι τιμές των διαμερισμάτων, άρα και τα ενοίκια, έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία. Πριν από έναν χρόνο, εντοπίσαμε σημαντική αύξηση της ζήτησης για επενδυτικά διαμερίσματα. Και παρόλο που οι τιμές των διαμερισμάτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν, αν και ελαφρώς, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα ενοίκια της αγοράς αυξήθηκαν ταχύτερα κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου», εξήγησε η Lucia Žárská, αναλύτρια στην ProfitLevel, προσθέτοντας: «Η ταχεία αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων συνεχίστηκε μεταξύ των προορισμών που παρακολουθήσαμε, κυρίως στην Κρήτη και επίσης στη Μασσαλία της Γαλλίας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Πόσο πωλήθηκαν τα ακίνητα ανά περιοχή – Δείτε πίνακες

Ποιοι ξένοι ψάχνουν για εξοχικά στην Ελλάδα – Ισχυρό παραμένει το ενδιαφέρον

Ακίνητα: Από τι θα εξαρτηθεί η πορεία της κτηματαγοράς το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News