Κόσμος Πέμπτη 31/12/2020, 20:50
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τζόνσον: «Απίστευτη στιγμή» η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Τζόνσον: «Απίστευτη στιγμή» η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε.

«Απίστευτη στιγμή» χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον την έξοδο της χώρας του από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, που θα συμβεί σήμερα, διαβεβαιώνοντας ότι η Βρετανία θα παραμείνει «ανοιχτή, γενναιόδωρη και εξωστρεφής».

«Είναι μια απίστευτη στιγμή. Έχουμε την ελευθερία μας στα χέρια μας και επαφίεται σ’ εμάς να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο», ανέφερε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Μετά από σχεδόν μισό αιώνα στους κόλπους της Ε.Ε., το Brexit γίνεται πραγματικότητα απόψε για τη Βρετανία που επισήμως αποχώρησε στις 31 Ιανουαρίου αλλά επωφελήθηκε από τη λεγόμενη «μεταβατική περίοδο» για να μετριάσει το σοκ.

«Πιστεύω ότι το συντριπτικό ένστικτο του λαού αυτής της χώρας θα είναι να ενωθεί σε ένα Ηνωμένο Βασίλειο όπου η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα εργάζονται από κοινού για να εκφράσουν τις αξίες μας σε όλον τον κόσμο», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός και εκ των πρωτεργατών του Brexit.

Και αυτό το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι «ανοιχτό, γενναιόδωρο, εξωστρεφές, διεθνιστικό και υπέρ των ελεύθερων συναλλαγών», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News