Κόσμος Σάββατο 26/12/2020, 12:32
BREXIT

Στη δημοσιότητα το κείμενο της ιστορικής συμφωνίας Ε.Ε. – Βρετανίας

Στη δημοσιότητα το κείμενο της ιστορικής συμφωνίας Ε.Ε. – Βρετανίας

Το κείμενο της εμπορικής συμφωνίας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε σήμερα η Βρετανία, μόλις πέντε ημέρες πριν την αποχώρησή της από την Ε.Ε., που είναι μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές ενώσεις μεταξύ χωρών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόκειται για την πιο σημαντική παγκόσμια στροφή στην ιστορία της Βρετανίας.

Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται, η εμπορική συμφωνία 1.246 σελίδων, όπως και τα συμφωνηθέντα για την πυρηνική ενέργεια, την ανταλλαγή εμπιστευτικών πληροφοριών, την πολιτική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, αλλά και μια σειρά κοινών διακηρύξεων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ, Βρετανία και Ε.Ε. θα απολαμβάνουν μία «ειδική σχέση», ως αποτέλεσμα της ιστορικής εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές. «Μπορούμε να εισέλθουμε σε ένα νέο, πιο ελπιδοφόρο κεφάλαιο της ιστορίας μας. Μπορούμε να αναπτύξουμε ένα νέο μοντέλο φιλικής συνεργασίας με την Ε.Ε., μία ειδική σχέση μεταξύ ίσων», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία θα τεθεί προς ψήφιση στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 30 Δεκεμβρίου και με την υποστήριξη και της Αντιπολίτευσης των Εργατικών, η συμφωνία είναι σίγουρο ότι θα περάσει σε νόμο. Παρ΄όλα αυτά, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους ευρωσκεπτικιστές από το κόμμα του να στηρίξουν τη συμφωνία, όπως μετέδωσε η Telegraph.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News