Κόσμος Σάββατο 26/12/2020, 14:22
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Η Τουρκία θα «σπάσει το τρίγωνο το διαβόλου»

Ερντογάν: Η Τουρκία θα «σπάσει το τρίγωνο το διαβόλου»

Τη δέσμευσή του για μεταρρυθμίσεις επανέλαβε o Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου η χώρα του «να σπάσει το τρίγωνο του διαβόλου», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενος στα επιτόκια, στον πληθωρισμό και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Προσέθεσε δε, ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα σύστημα βασισμένο στην παραγωγή και στην απασχόληση. 

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση στην Αγκυρα, ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι η Τουρκία προχώρησε σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις όχι επειδή την «ανάγκασαν» να το κάνει, αλλά επειδή «ο λαός της το αξίζει», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για να παρουσιαστούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε τον προηγούμενο μήνα να δρομολογήσει σειρά μεταρρυθμίσεων στο μέτωπο της δικαιοσύνης και της οικονομίας, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι μπορεί να προχωρήσει σε πιθανή απελευθέρωση από τις φυλακές πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων και Κούρδων καθώς και υποστηρικτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, οι τελευταίες δηλώσεις του για τις δικαστικές αποφάσεις και και την κριτική που υφίσταται η κυβέρνησή του έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση τις παραπάνω δεσμεύσεις του. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News