Κόσμος Παρασκευή 18/12/2020, 10:52
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Ο Ερντογάν «φθάνει μέχρι τέλους» για το καλό της χώρας του

Πούτιν: Ο Ερντογάν «φθάνει μέχρι τέλους» για το καλό της χώρας του

Στις σχέσεις του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν ως έναν άνθρωπο που κρατάει τον λόγο του.

«Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί [ηγέτες]. Υπάρχουν εθνικά συμφέροντα. Μερικές φορές είναι αναγκαίο να γίνουν ορισμένοι συμβιβασμοί, άλλες φορές χρειάζεται να επιμείνει κανείς στις θέσεις του. Τα υπόλοιπα είναι μη παραγωγικά», δήλωσε ο κ. Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος ήταν ο πιο δύσκολος διαπραγματευτής που αντιμετώπισε ποτέ.

Φέρνοντας τις σχέσεις του με τον Ερντογάν ως παράδειγμα, ο Πούτιν είπε ότι οι δυο τους συχνά διαφωνούν και έχουν διαφορετικές απόψεις πάνω σε κάποια ζητήματα, αλλά τόνισε ότι ο Ερντογάν για τη χώρα του «φτάνει μέχρι τέλους».

«Συχνά διαφωνούμε πάνω σε κάποια θέματα με τον πρόεδρο Ερντογάν. Μερικές φορές ίσως να έχουμε και αντίθετες οπτικές. Αλλά είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του. Αν πιστεύει ότι κάτι είναι καλό για τη χώρα του, φτάνει μέχρι τέλους», ανέφερε ο Πούτιν.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο Πούτιν σημείωσε ότι προσδοκά να επιλύσει τουλάχιστον ορισμένα από τα υπάρχοντα προβλήματα μαζί του.

πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News