Κόσμος Παρασκευή 19/08/2022, 13:56
ΚΟΣΜΟΣ

Πονοκέφαλος στις μεταφορές του Λονδίνου: Απεργία στο μετρό παραλύει το δίκτυο

Πονοκέφαλος στις μεταφορές του Λονδίνου: Απεργία στο μετρό παραλύει το δίκτυο

Παρέλυσε σήμερα το δίκτυο του μετρό στο Λονδίνο λόγω της νέας απεργίας των εργαζομένων που ανατάραξαν περαιτέρω τις μεταφορές. Η απεργία διαρκεί μόνο σήμερα, ωστόσο συμπίπτει με την έναρξη των διήμερων διαμαρτυριών από οδηγούς λεωφορείων στο δυτικό και νοτιοδυτικό Λονδίνο. Η Transport for London, η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό του Λονδίνου, ζήτησε από τους επιβάτες να αποφύγουν όσο το δυνατό περισσότερο τις μεταφορές στην πόλη.

Οι εργαζόμενοι που απεργούν διαμαρτύρονται για τις «επιθέσεις στις συντάξεις και τις δουλειές», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Εθνικό Σωματείο Εργαζομένων Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών. Ουσιαστικά, απαιτούν υψηλότερες αποδοχές λόγω του κλιμακούμενου πληθωρισμού, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση ασκεί πίεση στις επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν και να μειώσουν τα κόστη, προκειμένου να ανταποκριθούν στην μειωμένη ζήτηση για μεταφορές μετά την πανδημία. Σύμφωνα με το Bloomberg, όμως, η δυνατότητα πολλών να εργαστούν από το σπίτι μειώνει την επίδραση μίας απεργίας στις μεταφορές.

Πονοκέφαλος στις μεταφορές του Λονδίνου: Απεργία στο μετρό παραλύει το δίκτυο-1

φωτ. Reuters

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σημάδια προόδου σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των αιτημάτων. Συνεπώς, οι απεργίες αυτές ενδέχεται να συνεχιστούν, επιβαρύνοντας το σύστημα των μεταφορών και την οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε το 10,1% τον Ιούλιο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών. Μάλιστα, η αύξηση των τιμών των τροφίμων είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση του πληθωρισμού, υποδεικνύοντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις εξαπλώνονται πέρα ​​από την ενέργεια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Διψήφιος πληθωρισμός, μετά από 40 χρόνια

Βρετανία: Συρρικνώθηκε το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο για πρώτη φορά μετά από πέντε τρίμηνα

Συναγερμός για απεργίες στην British Airways: Ακυρώνονται 30.000 πτήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News