Κόσμος Κυριακή 22/05/2022, 21:53
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φτάνει η πρώτη αποστολή βρεφικού γάλακτος από την Ευρώπη

ΗΠΑ: Φτάνει η πρώτη αποστολή βρεφικού γάλακτος από την Ευρώπη

Η πρώτη αποστολή βρεφικού γάλακτος, αρκετή για χιλιάδες βρέφη στις ΗΠΑ, έφτασε από την Ευρώπη με ένα στρατιωτικό φορτηγό αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε στην Ινδιανάπολη την Κυριακή.

Η ποσότητα αυτή θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση μιας κρίσιμης έλλειψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά, όπως ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα.

Μια ανάκληση στις 17 Φεβρουαρίου από την κορυφαία εταιρεία παραγωγής βρεφικών παρασκευασμάτων Abbott Laboratories ABT.N και το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής της στο Sturgis του Μίσιγκαν δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε βρεφικά παρασκευάσματα στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το μόνο βήμα που πρέπει να πραγματοποιηθεί. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθώς ο πρόεδρος μας έδωσε εντολή να αναζητήσουμε κάθε ευκαιρία για να αυξήσουμε την προσφορά», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλσακ, ο οποίος υποδέχθηκε το αεροπλάνο κατά την άφιξή του.

«Η συγκεκριμένη φόρμουλα είναι για ένα πολύ, πολύ μικρό ποσοστό παιδιών. Περίπου 17.000 παιδιά στη χώρα είναι βασικά οι δικαιούχοι αυτής της συγκεκριμένης φόρμουλας», είπε.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να γεμίσει τα άδεια ράφια με 1,5 εκατομμύριο δοχεία ειδικών βρεφικών παρασκευασμάτων Nestle. Ο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα επικαλέστηκε τον Νόμο για την Αμυντική Παραγωγή της εποχής του Ψυχρού Πολέμου για να βοηθήσει στην αύξηση των προμηθειών.

Η Nestle δεσμεύθηκε ότι περισσότερες αποστολές θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News