Κόσμος Κυριακή 22/05/2022, 18:57
ΚΟΣΜΟΣ

Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία δήμαρχος πόλης κοντά στη Ζαπορίζια τραυματίστηκε από έκρηξη

Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία δήμαρχος πόλης κοντά στη Ζαπορίζια τραυματίστηκε από έκρηξη

Ο διορισμένος από τους Ρώσους επικεφαλής της κατεχόμενης ουκρανικής πόλης δίπλα στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης τραυματίστηκε σε έκρηξη την Κυριακή, ανέφεραν Ουκρανός αξιωματούχος και ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Αντρέι Σεβτσίκ, ο οποίος διορίστηκε δήμαρχος του Enerhodar μετά την κατάληψη της πόλης από τον ρωσικό στρατό, βρισκόταν στην εντατική μετά την επίθεση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Έχουμε ακριβή επιβεβαίωση ότι κατά τη διάρκεια της έκρηξης ο αυτοαποκαλούμενος αρχηγός της «λαϊκής διοίκησης» Σεβτσίκ και οι σωματοφύλακές του τραυματίστηκαν», είπε ο Ντμίτρο Ορλόφ, τον οποίο η Ουκρανία αναγνωρίζει ως δήμαρχο της πόλης, σε ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Το Enerhodar είναι μια πόλη με πληθυσμό, πριν την έναρξη του πολέμου, άνω των 50.000 κατοίκων. Πολλοί κάτοικοι εργάζονται στους δύο σταθμούς παραγωγής ενέργειας που βρίσκονται δίπλα στην πόλη, ένας από τους οποίους είναι ο Πυρηνικός Σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη. Η Ουκρανία είχε προηγουμένως διαμαρτυρηθεί ότι η κατάληψη του εργοστασίου από τη Ρωσία αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικής καταστροφής.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την επίθεση από ανεξάρτητες πηγές.

Η Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι είχε επιτεθεί σε θωρακισμένο τρένο που μετέφερε ρωσικά στρατεύματα στην κατεχόμενη πόλη Μελιτόπολη της νότιας Ουκρανίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News