Κόσμος Τρίτη 5/04/2022, 21:34
ΚΟΣΜΟΣ

Οι κόρες του Πούτιν, η «μυστική» ζωή τους και οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Οι κόρες του Πούτιν, η «μυστική» ζωή τους και οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Η Ε.Ε. συζητά την επιβολή κυρώσεων στις κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πηγές, καθώς η Ε.Ε. προσπαθεί να «απαντήσει» στις θηριωδίες της Ρωσίας σε περιοχές της Ουκρανίας.

Η προτεινόμενη λίστα, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και είναι πιθανόν να υποστεί κάποιες αλλαγές προτού τεθεί σε ισχύ, περιλαμβάνει και περίπου 12 φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών προσώπων, μεγιστάνων και μέλη των οικογενειών τους.  

Η επιβολή κυρώσεων στις κόρες του Πούτιν, Κατερίνα και Μαρία, πρωτίστως συμβολική κίνηση εφόσον είναι άγνωστο εάν διαθέτουν σημαντικό ενεργητικό εκτός Ρωσίας, έχουν ως στόχο να προσελκύσουν την προσοχή του προέδρου. Η ζωή της οικογενείας του Πούτιν καλύπτεται από μυστικότητα, καθώς το Κρεμλίνο δεν έχει ποτέ επιβεβαιώσει τα ονόματα που έχουν οι κόρες του, ούτε και έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες τους ως ενήλικες.  

Το 2015, ο Πούτιν αποκάλυψε λιγοστές μόνο πληροφορίες για τις κόρες του, μεταξύ των οποίων ότι και οι δύο έχουν αποφοιτήσει από ρωσικά πανεπιστήμια και μιλούν πολλές γλώσσες. 

Η Μαρία Βοροντσόβα, η μεγαλύτερη κόρη του, είναι συνιδρύτρια της Nomenko, η οποία συμμετέχει στο μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων στον κλάδο υγείας της Ρωσίας, σύμφωνα με πηγές. Η άλλη, η Κατερίνα Τικχονόβα διαχειρίζεται ένα ινστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης στο Moscow State University. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Νέος γύρος κυρώσεων – Εμπάργκο σε άνθρακα και μπλόκο σε ρωσικά πλοία

Chanel: «Μπλόκο» στις πωλήσεις προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν στη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News