Business & Finance Τρίτη 5/04/2022, 19:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Chanel: «Μπλόκο» στις πωλήσεις προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν στη Ρωσία

Chanel: «Μπλόκο» στις πωλήσεις προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν στη Ρωσία

Αφότου έκλεισε τα καταστήματα της στην Ρωσία στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία, η Chanel προχωρά σε ακόμη σκληρότερα μέτρα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι πελάτες της που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα Chanel εντός Ρωσίας θα απαγορεύεται να πραγματοποιήσουν αγορές σε άλλες χώρες.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της Chanel, στόχος της εταιρείας είναι να συμμρφωθεί με τις κυρώσεις της Ε.Ε. για την εξαγωγή ειδών πολυτελείας που κοστίζουν άνω των 300 ευρώ. Το ευρωπαϊκό μπλοκ απαγόρευσε επίσης την πώληση τέτοιου είδους προϊόντων σε άτομα που σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν εντός ρωσικού εδάφους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Chanel θα ζητά από τους πελάτες της να επιβεβαιώσουν την μόνιμη κατοικία τους – για όσους βέβαια δεν την γνωρίζει ήδη – ώστε να διαπιστώσει εάν τα προϊόντα θα χρησιμοποιηθούν στη Ρωσία. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι ορισμένοι πελάτες δυσαρεστήθηκαν με την εν λόγω απόφαση.

Η Chanel προσπαθεί να βελτιώσει αυτή την προσέγγιση, τόνισε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της εταιρείας σημαίνει ότι οπουδήποτε και αν πραγματοποιούνται οι συναλλαγές – ακόμη και σε χώρες όπου οι Ρώσοι μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα – οι υπάλληλοι της Chanel μπορούν να ρωτούν τους πελάτες εάν σκοπεύουν να τα φορέσουν στη Ρωσία.

Σημειώνεται πως το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών έχει ήδη επικρίνει τα μέτρα της Chanel στη Ρωσία. Υπενθυμίζεται ότι μία σειρά μαρκών πολυτελείας έχει κλείσει τα φυσικά καταστήματα στη Ρωσία από τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ε.Ε.: Μισθώσεις, καύσιμα αεροσκαφών, χάλυβας και πολυτελή είδη, ο επόμενος στόχος των κυρώσεων

Loro Piana, Ferragamo και Patek Philippe: Μέσα στη ντουλάπα του Πούτιν

Ελβετία: «Μπλόκο» στα προϊόντα πολυτελείας προς την Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News