Κόσμος Παρασκευή 18/12/2020, 15:47
ΚΟΣΜΟΣ

Moderna: 80 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις για την Ε.Ε.

Moderna: 80 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις για την Ε.Ε.

Το δικαίωμα προαίρεσης για προμήθεια επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου mRNA-1273 της Moderna άσκησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική, αυξάνοντας έτσι τις συνολικές δόσεις του εμβολίου της Moderna που έχει προμηθευτεί για τις χώρες μέλη της σε 160 εκατομμύρια.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ψήφο εμπιστοσύνης στην Moderna και το mRNA-1273, το υποψήφιο εμβόλιό μας έναντι της COVID-19, που μας δίνει η συμφωνία για αύξηση των δόσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,» σχολίασε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna. «Καθώς το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται πλέον στην προετοιμασία για τη διανομή του εμβολίου, αναμένοντας από στιγμή σε στιγμή έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και άλλες ρυθμιστικές αρχές, η δέσμευσή μας για τη συνεργασία με κυβερνήσεις και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας παραμένει ιδιαίτερα υψηλή.»

Παράλληλα, η Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι ανανέωσε τον οδηγό χειρισμού και διανομής του εμβολίου mRNA-1273, ώστε να συμπεριλάβει τη δυνατότητα μεταφοράς σε τοπικό επίπεδο υπό ελεγχόμενες συνθήκες σε υγρή μορφή στους 2 με 8°C. Αυτή η εξέλιξη διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία μεταφοράς του εμβολίου σε δυσπρόσιτες περιοχές και εξαλείφει τα εμπόδια για τον εμβολιασμό των πληθυσμών. Όπως είχε ανακοινωθεί και νωρίτερα στο έτος, το εμβόλιο mRNA-1273 μπορεί να παραμείνει σταθερό σε τυπικές θερμοκρασίες ψύξης 2° έως 8°C για 30 ημέρες.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News