Κόσμος Πέμπτη 17/12/2020, 12:50
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 27 Δεκεμβρίου η έναρξη των εμβολιασμών στις χώρες της Ε.Ε.

Στις 27 Δεκεμβρίου η έναρξη των εμβολιασμών στις χώρες της Ε.Ε.

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν την έναρξη των εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19 από τις 27 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία φέρεται να ασκεί πιέσεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης του εμβολίου των Pfizer-BioNTech, την ώρα που η Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς ήδη άρχισαν να προχωρούν σε εμβολιασμούς πολιτών.

«Στη Γερμανία θα αρχίσουμε τους εμβολιασμούς, εάν η διαδικασία έγκρισης προχωρήσει σύμφων με το σχέδιο, στις 27 Δεκεμβρίου. Οι άλλες χώρες της Ε.Ε. θέλουν να έχουν τη δυνατότητα και θέλουν να αρχίσουν τους εμβολιασμούς στις 27 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, λίγο πριν από διαδικτυακή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και στελέχη της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech.

Ως χώρα-μέλος της Ε.Ε., η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να περιμένει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του στις 21 Δεκεμβρίου.

Ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε χθες ότι το τελικό «πράσινο φως» από τις ευρωπαϊκές αρχές για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech αναμένεται στις 23 Δεκεμβρίου.

«Το γεγονός ότι σε αυτές τις έκτακτες παγκόσμιες συνθήκες κυκλοφορεί τόσο γρήγορα ένα mRNA εμβόλιο όπως αυτό είναι αποτέλεσμα των θαυμάσιων επιτευγμάτων από τους ερευνητές μας αλλά και επίσης από τη δική μας προσέγγιση», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος από την πλευρά της. «Πιστεύουμε στην επιστήμη, στηρίζουμε την επιστήμη», τόνισε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News