Κόσμος Τρίτη 15/12/2020, 21:36
ΕΜΒΟΛΙΑ

Συντονισμένη εκστρατεία εμβολιασμού στην Ε.Ε.

Συντονισμένη εκστρατεία εμβολιασμού στην Ε.Ε.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και πέντε ακόμη ευρωπαϊκά κράτη θα συντονίσουν την έναρξη των εκστρατειών εμβολιασμών τους κατά του Covid-19, ανέφεραν σήμερα σε κοινό ανακοινωθέν τους οι υπουργοί Υγείας των χωρών αυτών.

Οι χώρες αυτές θα προωθήσουν τον «συντονισμό της έναρξης των εκστρατειών εμβολιασμών» και θα ανταλλάζουν γρήγορα πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτές προχωρούν, υπογραμμίζει το ανακοινωθέν, μαζί με άλλες δεσμεύσεις σε τομείς όπως η διαφάνεια.

Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ιταλία και υπογράφεται επίσης από τους υπουργούς Υγείας της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν προγραμματίζει να κάνει χρήση της επιλογής της και να αγοράσει 180 εκατ. επιπλέον δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφερε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει να αγοράσει επιπλέον 80 εκατ. δόσεις εμβολίων από τη Moderna και άλλα 100 εκατ.δόσεις από τη γερμανική BioNTech και τον αμερικανικό εταίρο της Pfizer. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News