Business & Finance Κυριακή 27/03/2022, 19:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Τουρκία λέει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να «κάψει τις γέφυρες» με τη Μόσχα

«Αν όλοι καίνε γέφυρες με τη Ρωσία, τότε ποιος θα τους μιλήσει στο τέλος της ημέρας», είπε ο Ibrahim Kalin στο διεθνές φόρουμ της Ντόχα.

Η Τουρκία λέει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να «κάψει τις γέφυρες» με τη Μόσχα

Η Τουρκία και τα άλλα έθνη πρέπει να συνεχίσουν τις συνομιλίες με τη Ρωσία ώστε να βοηθήσουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι το Κίεβο χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη για να αμυνθεί.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει καλές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία και έχει επιδιώξει να μεσολαβήσει στη σύγκρουση ενός μήνα.

«Αν όλοι καίνε γέφυρες με τη Ρωσία, τότε ποιος θα τους μιλήσει στο τέλος της ημέρας», είπε ο Ibrahim Kalin στο διεθνές φόρουμ της Ντόχα.

«Οι Ουκρανοί πρέπει να υποστηρίζονται με κάθε δυνατό μέσο, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους… αλλά η ρωσική υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», πρόσθεσε ο Καλίν.

Η Άγκυρα λέει ότι η εισβολή της Ρωσίας είναι απαράδεκτη, αλλά αντιτίθεται επί της αρχής στις κυρώσεις της Δύσης και δεν έχει προσχωρήσει σε αυτές.

Η οικονομία της Τουρκίας, που έχει ήδη πιεστεί από τη νομισματική κρίση του Δεκεμβρίου, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη ρωσική ενέργεια, το εμπόριο και τον τουρισμό, και από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου, χιλιάδες Ρώσοι έχουν φτάσει στην Τουρκία, θεωρώντας την ως ένα ασφαλές καταφύγιο από τις κυρώσεις.

Ο Ahmet Burak Daglioglu, επικεφαλής του επενδυτικού γραφείου της Τουρκίας, είπε στο φόρουμ χωριστά ότι ορισμένες ρωσικές εταιρείες μετέφεραν τις δραστηριότητές τους στην Τουρκία.

Ερωτηθείς σε πάνελ σχετικά με τις συναλλαγές της Τουρκίας με ανθρώπους που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε: «Δεν στοχεύουμε, δεν κυνηγάμε, δεν επιδιώκουμε καμία επένδυση ή κεφάλαιο που έχει ερωτηματικό.»

moneyreview.gr με πληροφορίες από το reuters.com

Διαβάστε επίσης:

Η Ινδία κλίνει προς τη συνέχιση της εισαγωγής ρωσικού άνθρακα οπτανθρακοποίησης

Φυσικό αέριο: Το Plan B της Ελλάδας και η συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε.

Ουκρανία: Δια σιδηροδρόμου τα πρώτα φορτία σιτηρών προς την Ευρώπη

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις βάλλουν εναντίον ενός πυρηνικού ερευνητικού κέντρου στο Χάρκοβο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News