Κόσμος Σάββατο 26/02/2022, 20:58
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Ουκρανία: Προτάσεις μεσολάβησης από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν

Νέο μήνυμα από τον Ζελένσκι

Ρωσία – Ουκρανία: Προτάσεις μεσολάβησης από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν

Τις προτάσεις μεσολάβησης της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω της εν εξελίξει πολεμικής σύρραξης στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι εν λόγω προτάσεις επέρχονται σε συνέχεια των ατελέσφορων προσπαθειών συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών στο Μινσκ της Λευκορωσίας, κάτι που προκάλεσε τη συνέχιση των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Πάντως, ο Ζελένσκι, μέσω σύντομου βιντεοσκοπημένου μηνύματός του, διαβεβαίωσε ότι «θα αγωνιστούμε για όσο χρειαστεί για να απελευθερώσουμε τη χώρα» από τις ρωσικές δυνάμεις.

Χαρακτήρισε δε, τη σημερινή συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ως κλειδί για την εξασφάλιση περισσότερης διεθνούς στήριξης. 

Ταυτόχρονα, ο Ζελένσκι, ο οποίος παραμένει στο Κίεβο, υποδέχθηκε θετικά τις προσπάθειες για αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT.

«Οι διπλωμάτες μας δίνουν μάχη 24 ώρες το 24ωρο για να εμπνεύσουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να συμφωνήσουν σε μια ισχυρή και δίκαιη απόφαση να αποσυνδέσουν τη Ρωσία από το διεθνές διατραπεζικό δίκτυο. Έχουμε επίσης αυτή τη νίκη».

«Πρόκειται για απώλειες δισεκατομμυρίων για τη Ρωσία -ένα χειροπιαστό τίμημα γι’ αυτή την αχρεία εισβολή στη χώρα μας. Η Ουκρανία κέρδισε την προσοχή ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου. Και το πρακτικό αποτέλεσμα; Ιδού – το SWIFT… Η αποσύνδεση από τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό πολιτισμό».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έξι Έλληνες νεκροί στην Ουκρανία: Διάβημα από ΥΠΕΞ, τι απαντά η Μόσχα

Η Γερμανία στέλνει στην Ουκρανία 1.000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους

Υπό πολιορκία το Κίεβο – Αρνείται να φύγει ο Ζελένσκι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News