ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κάιρι Ιρβινγκ: ανεμβολίαστος αλλά δαίμονας

Κάιρι Ιρβινγκ: ανεμβολίαστος αλλά δαίμονας

Ενα από τα μεγαλύτερα «σίριαλ» της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ πήρε και επίσημα τέλος εχθές. Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου της Νέας Υόρκης οι επαγγελματίες ανεμβολίαστοι αθλητές (και καλλιτέχνες) επιτρέπεται πλέον να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις, να παίζουν δηλαδή στους αγώνες των ομάδων τους. Αυτή φυσικά η άρση περιορισμών αφορά και έναν πολύ συγκεκριμένο σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς: τον Κάιρι Ιρβινγκ.

Η ομάδα των Νετς διένυσε το περασμένο καλοκαίρι γεμάτη προσδοκίες. Η τριπλέτα αστέρων των Κέβιν Ντουράντ, Κάιρι Ιρβινγκ και Τζέιμς Χάρντεν, υγιής επιτέλους, τους καθιστούσε πρώτο φαβορί για τον τίτλο και ταυτόχρονα σκόρπιζε τρόμο στον ανταγωνισμό. Στη πορεία ωστόσο το πράγμα στράβωσε, με τον Χάρντεν να παρουσιάζεται σκιά του καλού εαυτού του και τελικά να γίνεται ανταλλαγή, τον Ντουράντ να υποφέρει από τραυματισμούς και τον Ιρβινγκ να εμφανίζεται μόνο στα… εκτός έδρας, αφού η πεισματική του άρνηση να εμβολιαστεί τον εμπόδιζε νομικά από το να παίξει στην Νέα Υόρκη.

Κάπως έτσι οι Νετς κατρακύλησαν στην όγδοη θέση της Ανατολής, από όπου τώρα παλεύουν να σκαρφαλώσουν με 10 περίπου παιχνίδια να απομένουν για την λήξη της κανονικής περιόδου. Οι πιθανότητες ωστόσο να τα καταφέρουν, μόλις αυξήθηκαν δραματικά. Κι αυτό διότι ο Ιρβινγκ μπορεί να είναι μια γενικώς παράξενη περίπτωση ανθρώπου -από την δεδηλωμένη πίστη του πως η Γη είναι επίπεδη, μέχρι το φασκόμηλο που καίει στην άκρη του παρκέ πριν τα ματς- όμως εκείνο που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση, είναι το μπασκετικό ταλέντο του.

Οντας ο καλύτερος ίσως ντριπλέρ της σύγχρονης εποχής και δεινός σκόρερ, ο Κάιρι έχει κατακτήσει ήδη ένα πρωτάθλημα, όταν έπαιζε στο πλευρό του Λεμπρόν Τζέιμς και προφανώς τώρα θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα. Οι δε ομάδες που φιγουράρουν στην κορυφή της ανατολικής περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν θα ήθελαν επουδενί ένα διασταύρωμα στον πρώτο γύρο με τους Νετς του Ιρβινγκ και του Ντουράντ. Πόσο μάλλον που πλέον, όποιος τραβήξει τον «μουτζούρη», θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον μικρόσωμο δαίμονα με το 11 στην πλάτη, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News