Life & Arts Κυριακή 27/02/2022, 13:58
ΣΠΟΡ

Τσεχία: Αρνείται να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τσεχία: Αρνείται να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Μετά τις Πολωνία και Σουηδία και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι αρνείται να αντιμετωπίσει τη Ρωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 τον επόμενο μήνα, ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι «ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση η εθνική ομάδα της Τσεχίας να μην παίξει σε καμία περίπτωση με τη Ρωσία».

Την ίδια απόφαση ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι ομοσπονδίες ποδοσφαίρου της Πολωνίας και της Σουηδίας.

Η Τσεχία είναι πιθανός αντίπαλος της Ρωσίας στα play-offs τον επόμενο μήνα. Ο νικητής του αγώνα Πολωνία-Ρωσία θα φιλοξενήσει τη Σουηδία ή την Τσεχία στις 29 Μαρτίου για μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, η εκτελεστική επιτροπή ζήτησε από τον επικεφαλής της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Τσεχίας, Πετρ Φούσεκ να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων με την UEFA και τη FIFA σχετικά με την απόφαση της Τσεχίας.

«Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Τσεχίας, τα μέλη του προσωπικού και οι παίκτες της εθνικής ομάδας συμφώνησαν ότι δεν είναι δυνατό να παίξουμε εναντίον της εθνικής Ρωσίας στην παρούσα κατάσταση, ούτε καν σε ουδέτερη έδρα», τονίζει η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της. «Όλοι επιθυμούμε να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό».

Καθώς η επίθεση της Ουκρανίας εισήλθε στην τέταρτη μέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απώλεσε προσωρινά την ανώτερη επίσημη θέση του στον αθλητισμό. 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο επικαλέστηκε «τη συνεχιζόμενη πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία» για την αναστολή της ιδιότητας του ως επίτιμος πρόεδρος. Ο Ρώσος πρόεδρος είναι λάτρης τζούντο και ήταν παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012.

moneyreview.gr με πληροφορίες από AP

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News