Κόσμος Πέμπτη 17/12/2020, 14:26
ΚΟΣΜΟΣ

Σε καραντίνα και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με Μακρόν

Σε καραντίνα και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με Μακρόν

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν πρόκειται να τεθεί σε καραντίνα παρότι είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.

Η φον ντερ Λάιεν δεν σχεδιάζει να τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η κ. φον ντερ Λάιεν είχε συναντηθεί με τον κ. Μακρόν στις αρχές της εβδομάδας, όμως οι γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι η επικεφαλής της Κομισιόν δεν θεωρείται στενή επαφή και γι’ αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να μπει σε καραντίνα.

Δεν ισχύει το ίδιο για τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος ματαίωσε τα επόμενα ταξίδια του και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση, καθώς έχουν μεσολαβήσει λιγότερες από 24 ώρες από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Μακρόνν. Ο κ. Κόστα προς το παρόν δεν εμφανίζει συμπτώματα και περιμένει τα αποτελέσματα του τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε σήμερα. Στη συνάντησή τους, ο Γάλλος πρόεδρος είχε υποδεχθεί εγκάρδια τον κ. Κόστα στο Παλάτι των Ηλυσίων, αν και οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες, αλλά στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον στην είσοδο του Μεγάρου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News