Κόσμος Πέμπτη 3/03/2022, 19:03
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι ένας λαός

Πούτιν: Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι ένας λαός

Ένας λαός είναι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, δήλωσε στην έναρξη του διαγγέλματός του σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ σημείωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός είχε επιτυχίες στην Ουκρανία και ότι οι κινήσεις του στρατού είναι παραδείγματα ηρωϊσμού.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας οτι οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν ομήρους χιλιάδες ξένους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων μαθητών. Ο Πούτιν σημείωσε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες παρείχαν διόδους διαφυγής για τους αμάχους, στις οποίες όμως έχουν στήσει μπλόκα οι Ουκρανοί εθνικιστές.

Συγκεκριμένα ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τους αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες». Κατά τον ίδιο, ο καθήκον της Ρωσίας είναι να βοηθήσει τις οικογένειες των Ρώσων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο. Για τον λόγο αυτό και δεσμεύτηκε να παράσχει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες αυτές, καθώς και σε όσους στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Οι στρατιώτες αυτοί, δήλωσε ο Πούτιν, μάχονται και για την Ρωσία και για την Ουκρανία. Μάχονται, συνέχισε έναντι απειλών, συμπεριλαμβανομένων απειλών για πυρηνικά όπλα. Δεσμεύτηκε για τον λόγο αυτό να καταστρέψει αυτό το «αντιρωσικό» καθεστώς που δημιουργήθηκε από τη Δύση, ενώ τόνισε ότι η στρατιωτική επιχείρηση πηγαίνει βάσει σχεδίου, όπως εξάλλου σημείωσε και κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News