Κόσμος Σάββατο 26/02/2022, 18:04
ΚΟΣΜΟΣ

Covid: Ποια είναι η καλύτερη χώρα για να ζεις – Άλμα 7 θέσεων για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον δείκτη «Covid Resilience» του Bloomberg

Covid: Ποια είναι η καλύτερη χώρα για να ζεις – Άλμα 7 θέσεων για την Ελλάδα

Ενόσω η ανησυχία για την πανδημία σιγά – σιγά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, η μία κυβέρνηση μετά την άλλη έχει ξεκινήσει την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Την ίδια ώρα, η μετάλλαξη Όμικρον έχει αποδειχθεί λιγότερο σοβαρή από τη μετάλλαξη Δέλτα, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει σε μείωση των σοβαρών περιστατικών Covid.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, το πρακτορείο Bloomberg έρχεται να αναθεωρήσει τον μηνιαίο δείκτη «Covid Resilience», ο οποίος αξιολογεί τις καλύτερες και τις χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. 

Στην κορυφή της σχετικής λίστας παραμένουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ιρλανδία, η οποία κάνει άλμα οκτώ θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην τρίτη ακολουθεί η Σαουηδική Αραβία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νορβηγία και Αυστραλία, η οποία προσφάτως έκανε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από το εξωτερικό.

Η πρώτη 20άδα

  1. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  2. Ιρλανδία
  3. Σαουδική Αραβία
  4. Νορβηγία
  5. Αυστραία
  6. Ισπανία
  7. Ισλανδία
  8. Κολομβία
  9. Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Πορτογαλία
  11. Δανία
  12. Βέλγιο
  13. Καναδάς
  14. Ελβετία
  15. Χιλή
  16. Γαλλία
  17. Αργεντινή
  18. Τουρκία
  19. Μαλαισία
  20. ΗΠΑ

Όσον αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται αρκετά πιο πίσω, καθώς κατατάσσεται στην 36η θέση της λίστας του Bloomberg, έχοντας πάντως εμφανίσει άνοδο επτά θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στις τελευταίες θέσεις δε, βρίσκονται το Πακιστάν, το Χονγκ Κονγκ, η Ρωσία, οι Φιλιππίνες και η Πολωνία, οι οποίες καταλαμβάνουν τις τελευταίες πέντε θέσεις (από 49η έωςη 53 θέση)

Ας σημειωθεί ότι για την κατάρτιση της λίστας λαμβάνονται υπόψη μια σειρά παραμέτρων, όπως ο αριθμός των εμβολιασμένων, ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των νεκρών, ο αριθμός των εμβολιασμένων ταξιδιωτών, η αυστηρότητα των περιοριστικών μέτρων, η πληρότητα στις αεροπορικές πτήσεις και οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 11.883 κρούσματα, 425 διασωληνωμένοι και 51 νεκροί

Κιριμπάτι: Το πρώτο lockdown μετά από δύο χρόνια – Μέχρι χθες είχε μόλις 2 κρούσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News