Κόσμος Σάββατο 22/01/2022, 09:34
ΚΟΣΜΟΣ

Κιριμπάτι: Το πρώτο lockdown μετά από δύο χρόνια – Μέχρι χθες είχε μόλις 2 κρούσματα

Η μικρή χώρα της Ωκεανίας

Κιριμπάτι: Το πρώτο lockdown μετά από δύο χρόνια – Μέχρι χθες είχε μόλις 2 κρούσματα

Στο πρώτο lockdown, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, προχωράει σήμερα το Κιριμπάτι, μετά την εμφάνιση 36 κρουσμάτων σε αεροπορική πτήση από τα νησιά Φίτζι. 

Η μικρή χώρα της Ωκεανίας, η οποία έγινε ανεξάρτητη μόλις το 1979 και έχει μόλις 120.000 κατοίκους, ανακοίνωσε την Παρασκευή 36 περιστατικά Covid-19, όλοι επιβάτες πτήσης από το εξωτερικό. 

Η παραπάνω εξέλιξη σήμανε συναγερμό στο νησιωτικό κράτος, το οποίο μέχρι πρότινος είχε μόλις δύο κρούσματα. Κι αυτό, διότι αποτελεί ένα από τα πλέον απομονωμένα νησιά στον κόσμο, καθώς βρίσκεται σε απόσταση 5.000 χιλιομέτρων από τις ακτές της Βόρειας Αμερικής. 

Τα 36 κρούσματα βρίσκονταν ανάμεσα στους συνολικά 54 επιβάτες, οι οποίοι ταξίδεψαν από τα νησιά Φίτζι. Και οι 54 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές. 

Τα περιοριστικά μέτρα, τα πρώτα που επιβάλλονται από το ξέσπασμα της πανδημίας, τίθενται από σήμερα σε ισχύ και είναι άγνωστο μέχρι πότε θα διαρκέσουν.  

Οι κάτοικοι, μεταξύ άλλω, δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους, πέραν των αναγκαίων αγορών, ενώ ανοιχτά θα είναι μόνο τα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης. Κι αυτά από τις 6.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News