Κόσμος Τετάρτη 19/01/2022, 15:40
ΚΟΣΜΟΣ

Τσέχα τραγουδίστρια πέθανε από Covid – Είχε κολλήσει επίτηδες κορωνοϊό

Τσέχα τραγουδίστρια πέθανε από Covid – Είχε κολλήσει επίτηδες κορωνοϊό

Από την Covid-19 πέθανε η δημοφιλής Τσέχα τραγουδίστρια Hana Horka, η οποία έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες αφότου νόσησε από τον ιό. Η υπόθεση προσλαμβάνει ακόμη πιο δραματικές διαστάσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι η 57χρονη ήταν ανεμβολίαστη και κόλλησε επίτηδες κορωνοϊό. 

Την αποκάλυψη έκανε ο γιος της, Jan Rek, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η μητέρα του κόλλησε επίτηδες από τον νοσούντα πατέρα του. Στόχος της ήταν, όπως υποστήριξε, να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης και να μπορεί να έχει πρόσβαση στους κλειστούς δημόσιους χώρους. 

«Έπρεπε να είχε απομονωθεί, επειδή ήξερε ότι ο πατέρα μου ήταν θετικός. Αλλά ήταν μαζί του όλη μέρα» δήλωσε ο Jan Rek, μιλώντας στο BBC. 

Η Horka ήταν μέλος ενός από τα παλαιότερα folk συγκροτήματα της Τσεχίας, το Asonance.  

Δύο ημέρες πριν πεθάνει, μόλις δηλαδή διαγνώσθηκε θετική στην Covid, είχε γράψει στο Twitter το εξής μήνυμα: «Τώρα θα βρίσκομαι σε θέατρα, σάουνες και συναυλίες» 

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να καταλήξει μέσα σε λίγες ώρες. 

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Τσεχία έφθασε σήμερα τις 28.469, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό για τη χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων. Μέχρι στιγμής, εμβολιασμένο είναι το 63% του συνολικού πληθυσμού.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News