Κόσμος Τρίτη 15/12/2020, 16:36
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Ίσως μέσα στο 2020 οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

φωτ. ΑΠΕ- ΜΠΕ

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ίσως μπορέσουν να αρχίσουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους εντός του 2020, αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επίσπευσε για την 21η Δεκεμβρίου  την συνεδρίασή του για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την Covid-19. Αυτό επεσήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

«Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν στον απόηχο της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. 

Μετά την έγκριση του εμβολίου από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει την τελική έγκριση εντός τριών ημερών, έπειτα από διαβουλεύσεις με τις 27 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το κάθε κράτος μέλος μπορεί να αρχίσει αμέσως μετά την επίσημη έγκριση τον εμβολιασμό. 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου θα πραγματοποιηθεί τελικά 8 ημέρες νωρίτερα, διευκρινίζοντας ότι «έλαβε επιπλέον στοιχεία» για το θέμα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News