Κόσμος Σάββατο 22/01/2022, 21:19
ΚΟΣΜΟΣ

Απώλειες 67 δισ.δολαρίων για τους 5 «κροίσους» του πλανήτη αυτήν την εβδομάδα

Απώλειες 67 δισ.δολαρίων για τους 5 «κροίσους» του πλανήτη αυτήν την εβδομάδα

Ο Τζεφ Μπέζος έχασε 20 δισ.δολάρια από την περουσία του αυτή την εβδομάδα. Ο Τσανγκπενγκ Ζάο της Binance απώλεσε 17,7 δισ.δολάρια από τον πλούτο του, ενώ η περιουσία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ μειώθηκε κατά 10,4 δισ.δολάρια. 

Πρόκειται για μια επώδυνη εβδομάδα για τους δισεκατομμυριούχους, καθώς τα πάντα, από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τα κρυπτονομίσματα και τα online παιχνίδια σημείωσαν «βουτιά». Οι αγορές υπέστησαν τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που ξέσπασε η πανδημία, καθώς η προοπτική και το μέγεθος των επιτοκιακών αυξήσεων από την Φέντεραλ Ριζέρβ ανησυχεί τα μέγιστα την αγορά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομία.  

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ήταν από τα μεγαλύτερα «θύματα» του sell off με το bitcoin να παρουσιάζει βουτιά σε χαμηλό εξαμήνου. Σήμερα, συνέχισε την καθοδική του πορεία κινούμενο κάτω από τα 35.000 δολάρια με πτώση άνω του 5%. Ο περιουσία του Ζάο, του διευθύνοντος συμβούλου του Binance, αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 75 δισ.δολάρια, σύμφωνα με το δείκτη του Bloomberg για τους Δισεκατομμυριούχους. 

Οι πέντε κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη είδαν να «κάνουν φτερά» 67 δισ.δολάρια από τον πλούτο τους αυτή την εβδομάδα. 

Απώλειες 67 δισ.δολαρίων για τους 5 «κροίσους» του πλανήτη αυτήν την εβδομάδα-1

Η περιουσία του Ελον Μάσκ, του πλουσιότερου ανθρώπου, μειώθηκε κατά 25,1 δισ.δολάρια ήτοι περισσότερο από 9% αυτή την εβδομάδα. 

Από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, μόνο ένας είδε την περιουσία του να μένει ανέπαφη αυτή την εβδομάδα: ο Γάλλος μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος ανέκτησε τη δεύτερη θέση στο δείκτη του Bloomberg μετά τον Μπέζος. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News