Κόσμος Δευτέρα 17/01/2022, 15:44
ΚΟΣΜΟΣ

Πεκίνο: «Κλειστοί» για τους ξένους και οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Πεκίνο: «Κλειστοί» για τους ξένους και οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες θεατών θα διατίθενται τα εισιτήρια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή. Η απόφαση ελήφθη μόλις δύο εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων, που θα ξεκινήσουν επίσημα στις 4 Φεβρουαρίου.

Για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19, τα εισιτήρια δεν θα διατεθούν προς πώληση στο ευρύ κοινό, ούτε θα επιτραπούν ξένοι θεατές, όπως ακριβώς έγινε και στους θερινούς Ολυμπιακούς. Σημειώνεται πως η Κίνα έχει ούτως ή άλλως επιβάλει σκληρά μέτρα στα σύνορα για τους ξένους επισκέπτες.

Η οργανωτική επιτροπή δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι η κατάσταση όσον αφορά τον κορωνοϊό είναι «σοβαρή και περίπλοκη. Επίσης, τόνισε ότι οφείλει να διασφαλίσει την προστασία του προσωπικού που θα εργάζεται στους Αγώνες, καθώς και τους λίγους θεατές.

Όσοι καταφέρουν να αποκτήσουν τα λίγα εισιτήρια θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους Αγώνες, τόνισε η επιτροπή. Σημειώνεται ότι δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη τα κριτήρια για την απόκτηση των εισιτηρίων.

Όσον αφορά το προσωπικό και τους αθλητές που θα συμμετάσχουν, έχουν ήδη ανακοινωθεί αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα τους κρατήσουν σε έναν «κλειστό κύκλο» επαφών και χωριστά από το ευρύ κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι αθλητές θα φτάσουν στο Πεκίνο με πτήσεις charter.

Οι κινεζικές αρχές προσπαθούν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, αλλά και την ομαλή έναρξη του κινεζικού νέου έτους, που αποτελεί μία από τις πιο δραστήριες ταξιδιωτικές εποχές του χρόνου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Τι γίνεται όταν επιβάλλεται ξαφνικό lockdown και βρίσκεσαι σε ραντεβού… γνωριμίας

Kίνα: «Στερεύει» από νερό και τρομάζει την Ασία

Μήπως βιώνουμε τον θάνατο των Ολυμπιακών Αγώνων;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News