Κόσμος Δευτέρα 14/12/2020, 07:50
ΚΟΣΜΟΣ

Nέα Ζηλανδία: Συμφωνία για ταξιδιωτική φούσκα με την Αυστραλία

Nέα Ζηλανδία: Συμφωνία για ταξιδιωτική φούσκα με την Αυστραλία

Σχεδόν έναν χρόνο αφότου κράτησε τα σύνορά της κλειστά, ώστε να προστατεύσει τον πληθυσμό από την πανδημία του κορωνοϊού, η Νέα Ζηλανδία συμφώνησε σήμερα να επιτρέπει από το πρώτο τρίμηνο του 2021 τα ταξίδια χωρίς καραντίνα με την Αυστραλία.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, ανακοίνωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επί της αρχής τη δημιουργία μιας ταξιδιωτικής φούσκας χωρίς την υποχρέωση καραντίνας μεταξύ των δύο χωρών. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ υπό τις εξής προϋποθέσεις: Θα πρέπει να εγκριθεί και από το υπουργικό συμβούλιο της Αυστραλίας και ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές συνθηκών στις δύο χώρες όσον αφορά τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό.

«Πρόθεσή μας είναι να ορίσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία τη νέα χρονιά», ανέφερε κ. Άρντερν. Η Νέα Ζηλανδία κατάφερε σχεδόν να εξαλείψει τον κορωνοϊό με την επιβολή ενός πολύ αυστηρού lockdown και με το να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της σε όλους τους ξένους επισκέπτες στο μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό Άρντερν, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα, ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια των ταξιδίων μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Η συζήτηση για μια ταξιδιωτική φούσκα έχει ανοίξει εδώ και αρκετούς μήνες και πολλές περιοχές της Αυστραλίας είχαν επιτρέψει από τον Οκτώβριο στους Νεοζηλανδούς να ταξιδεύουν χωρίς την υποχρέωση καραντίνας, όμως η Νέα Ζηλανδία δεν είχε χαλαρώσει τα μέτρα. Την προηγούμενη εβδομάδα η Νέα Ζηλανδία έκανε το πρώτο βήμα προς το άνοιγμα των συνόρων της, ανακοινώνοντας ταξιδιωτική συμφωνία με της Νήσους Κουκ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News