Κόσμος Κυριακή 13/12/2020, 22:25
ΚΟΣΜΟΣ

Στόχος κυβερνοεπίθεσης το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών 

Στόχος κυβερνοεπίθεσης το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών 

Επίθεση στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξαπέλυσε ομάδα χάκερς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, όπως και σε μια υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πολιτική για το διαδίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση επί του θέματος, μια προηγμένη ομάδα ηλεκτρονικής πειρατείας (hacking) υποστηριζόμενη από ξένη κυβέρνηση υπέκλεψε πληροφορίες από τους εν λόγω στόχους.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ  είναι ενήμερη για αυτές τις αναφορές και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ταυτοποιήσουμε και να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πιθανά θέματα συνδέονται με αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Ούλιοτ.

Υπάρχει ανησυχία στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ πως οι χάκερς που έθεσαν στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών και τη Διοίκηση Εθνικών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του υπουργείου Εμπορίου χρησιμοποίησαν ένα παρόμοιο εργαλείο για να παρεισφρήσουν σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που ενημερώθηκαν για το θέμα.

Η πειρατεία είναι τόσο σοβαρή ώστε οδήγησε σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο το Σάββατο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News